Mainos

Helsingin pörssi

Kurssinousu Helsingin pörssissä jatkui vahvana myös maanantaina, ja osakkeiden hinnat nousivat jälleen kaikkien aikojen huippuhintoihin. Osakeindeksin mukaan vaihtokurssit paranivat päivän aikana keskimäärin 1,7 prosenttia, ja Hexin huippupisteiksi kirjattiin 2668,5723. Maanantaipörssin vaihto oli 701 miljoonaa markkaa.

Nousulinjan taustalla oli New Yorkissa jatkunut kurssinousu, joka heijastui nousuina myös Euroopan valtapörsseissä. New York vahvistui perjantaina 1,2 prosenttia, ja Dow Jones nousi yli 6700 pisteen rajan.

Myös Tokiossa alkuvuoden voimakkaassa laskussa ollut kurssikehitys kääntyi maanantaina jyrkkään nousuun, ja Nikkei-indeksi vahvistui peräti 4,7 prosenttia.

Helsingissä parhaan nousun kirjasivat maanantaina pankki- ja vakuutusosakkeet; pankkiosakkeet nousivat keskimäärin 5,7 prosenttia ja vakuutusosakkeet yli neljä prosenttia. Teollisuudessa kallistuivat etenkin elintarviketeollisuuden, metsäyhtiöiden sekä lääke- ja kemianteollisuuden osakkeet.

Meritan A-osakkeen vaihtokurssi nousi 90 penniä 15,30 markkaan ja B-sarjan 60 penniä 16,50 markkaan. Okon A-osakkeen päätöshinta parani neljä markkaa 67 markkaan. Vakuutusryhmässä molemmat Pohjolan osakkeet kallistuivat kuusi markkaa 121 markkaan ja Sampo 12 markkaa 388 markkaan.

Metalliryhmässä Outokummun nousu oli 2,10 markkaa 80,10 markkaan, ja nousussa olivat myös Rautaruukin ja ja Valmetin osakkeet. Metsäryhmässä Enson R-osakkeen hinta kallistui 1,60 markkaa 40 markkaan, ja UPM:n osakkeen päätöskurssi parani 3,80 markkaa 102 markkaan.

Elintarvikeyhtiöiden toimialaindeksiä nostivat etenkin Huhtamäen ja Raision Tehtaiden vahvat nousut. Raision vaihto-osakkeen hinta parani 21,10 markkaa 338,10 markkaan.

Maanantain vaihdetuin yhtiö oli tasaantuvin hinnoin Nokia 204 miljoonalla markalla. UPM:n vaihto oli 52 miljoonaa, Outokummun 48 miljoonaa, Raision Tehtaitten 47 miljoonaa ja Keskon44 miljoonaa markkaa.

Myös pörssin pikkulistoilla kurssit nousivat uusiin kaikkien aikojen huippuhintoihin. Otc-osakkeet kallistuivat maanantaina 1,8 prosenttia ja meklarilistan osakkeet 0,9 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.