Helsingin poliisi julkaisi pysäyttävän kuvan vahvasti päihtyneestä nuoresta – mukana tiukka viesti kavereille: "Ei näin!"

Poliisi tehovalvoo koulujen päättäjäisviikonloppuna 1:48
Poliisilla oli tehovalvonta koulujen päättäjäisviikonlopun ajan.

Helsingin poliisi kertoi Twitterissä, että päättäjäisviikonlopun järjestyshäiriöt ovat vähentyneet Helsingissä vuosi vuodelta.

Helsingin pelastuslaitoksella oli yhteensä vuorokauden aikana 158 tehtävää, joista 133 oli ensihoidon tehtäviä ja loput palo- ja pelastuspuolen tehtäviä.

Helsingin poliisilaitos julkaisi Twitter-tilillään varoittavan esimerkin päihtyneestä 13-vuotiaasta, jonka kaverit juoksivat pakoon poliisin tultua paikalle. Twitter-päivitys poistettiin kuitenkin myöhemmin, ainakaan maanantaiaamulla se ei enää ollut saatavilla. 

Pääosin juhlinta sujui rauhallisesti

Koulujen päättäjäisviikonlopun juhlinta sujui pääosin rauhallisesti. Tunnelma eteni tavanomaisen päättäjäisviikonlopun tapaan. Paikoin sateinen sää teki juhlinnasta edellisvuosia hillitympää.

Kello kolmelta yöllä Oulun, Jyväskylän ja Itä-Uudenmaan poliisit kertoivat Twitter-tileillään juhlinnan hiljalleen hiipuvan.

Pohjanmaan poliisi kertoi Twitterissä, että tehtäviä oli tänä vuonna noin 20 prosenttia vähemmän verrattuna edelliseen vuoteen.

Helsingin poliisin mukaan puoli kolmen aikaan yöllä kaupungilla oli liikkeellä enää lähinnä yksittäisiä nuoria. Komisario Timo Viipuri Helsingin poliisista kuvaili tuolloin bileiden olevan lähes ohi.

Poliisista arvioidaan, että sateinen ja melko kolea sää hillitsi juhlintaa.

–  Jos olisi ollut 25 astetta lämmintä, tilanne olisi voinut olla eri, mutta nyt oli hyvin rauhallista, hän kommentoi yöllä.

Poliisi ja nuorisotyöntekijät tehovalvoivat tänä vuonna monilla paikkakunnilla paikkoja, joihin nuorten tiedetään kokoontuvan.

Juttua päivitetty 3.6. kello 9.28 tviitin poistamisen osalta. 

Lue myös:

    Uusimmat