Helsingin poliisi tutkii virolaisen rikollisryhmittymän raakoja välienselvittelyjä – törkeitä pahoinpitelyjä, vapaudenriistoja, kiristyksiä, petoksia

Helsingin poliisi tutkii kolmea laajaa rikoskokonaisuutta, jotka liittyvät virolaisen rikollisryhmittymän väkivaltaisiin välienselvittelyihin. Vangittuna on ollut alkuvuoden aikana lähes kymmenen epäiltyä.

Video yllä: Asiasta kerrottiin keskiviikon Rikospaikka-ohjelmassa.

– Tähän vyyhtiin liittyy paljon vakavia rikosnimikkeitä. Puhutaan törkeistä pahoinpitelyistä, törkeistä kiristyksistä, törkeistä petoksista ja kaikennäköisistä rikoksista rattijuopumuksista lähtien, tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Petri Rainiala kertoo ohjelmassa.

Poliisi epäilee, että rikokset kytkeytyvät rakennusalan pimeisiin palkkoihin.

– Taustalla voi olla asioita, jotka liittyvät harmaaseen rakennusbisnekseen, missä on sitten hankittu pimeätä työvoimaa, jolloin on tietysti maksettu myös pimeää palkkaa.

– Jos pimeät palkatkin jätetään maksamatta, siinä voi tulla erimielisyyksiä. Näitä pimeitä palkkoja voi olla vaikeata periä laillisin keinoin ja sitten turvaudutaan omiin keinoihin, Rainiala sanoo.

MTV:n tietojen "omat keinot" ovat olleet raakoja pahoinpitelyjä. Niitä on tehty ainakin Tattarisuon teollisuusalueella, minne uhrit on kuljetettu autoilla. Näihin liittyen poliisi tutkii myös vapaudenriistoja.

Mitä kiristysten taustalla on?

Tutkinnoissa on takavarikoitu useita aseita. Niitä on käytetty pahoinpitelyjen yhteydessä.

– Epäillyillä on vahvaa väkivaltataustaa. Pahoinpitelyt ovat olleet vakavia, pään alueelle ylävartaloon teräaseella lyötyjä hengenvaarallisia iskuja.

– Yritämme myös selvittää, mitä kiristysten taustalla on. Kuka on kenellekin velkaa ja mikä on velan suuruus, Rainiala kertoo.

Moni rikoksista epäillyistä on ollut maahantulokiellossa Suomeen.

Vyyhtiin on sekaantunut mahdollisesti jopa kymmeniä ihmisiä. Rainiala pitää mahdollisena, että vyyhti paisuu entisestään.

– Useita henkilöitä on vielä tavoittamatta. Esitutkinta jatkuu.

Rikosvyyhti paljastui poliisin omien tutkimusten perusteella.

Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoiltaisin klo 22.35.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja