Mainos

Helsingin poliisi: "Neuvokas 7-vuotias pelastui täpärästi loukkaantumiselta"

Polkupyörällä liikkunut 7- vuotias tyttö pelastui neuvokkuutensa ansiosta täpärästi pahalta loukkaantumiselta Pakilantien ja Halkosuontien risteyksessä klo 14 aikaan, kertoo Helsingin poliisilaitos. Viereisessä kuvassa on risteys, jossa onnettomuus oli sattua. Kuvan ajoneuvot eivät liity tapahtumaan.

Tyttö oli lähtenyt ylittämään pyörällään Pakilantietä valo-ohjattua suojatietä pitkin vihreän palaessa. Tyttö havaitsi vasemmalta Pakilantietä pitkin punaista päin lähestyvän henkilöauton. Hän hyppäsi pyörän päältä pois ja pysähtyi.

Henkilöauton etukulma osui polkupyörän eturenkaaseen ja tyttö kaatui maahan. Henkilöauto jatkoi pysähtymättä ja poistui paikalta.

Tapahtumapaikka on liikennevalo-ohjattu suojatie, jota ennakoi Pakilantien laidassa oleva lapsia- liikennemerkki.

Poliisi tavoitti myöhemmin auton 88- vuotiaan kuljettajan. Hän on alustavasti puhuteltuna myöntänyt saattaneensa osua tyttöön ajoneuvollaan.

Tapahtumaa tutkitaan Malmin poliisipiirissä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Samassa yhteydessä tullaan selvittämään tekoon epäillyn henkilön ajokortin myöntämisen edellytykset.

Poliisi korostaa, että kaikkia tieliikenteessä toimivia ajoneuvon kuljettajia koskee tieliikennelain yleissäännös, jonka mukaan ajoneuvoa ei saa kuljettaa se, jolta sairauden, vian, vamman tai väsymyksen vuoksi tai muusta vastaavasta syystä puuttuvat siihen tarvittavat edellytykset.

- Kuljettajana toimiminen edellyttää terveydentilaa, joka ei vaaranna omaa eikä muiden tiellä liikkuvien turvallisuutta, poliisi huomauttaa.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja