Helsingin poliisi aloittaa perjantaina Twitter-maratonin – odotettavissa alkoholinhuuruisia tehtäviä

Poliisi haluaa tempauksellaan antaa kokonaiskuvaa Helsingin poliisin tehtävistä.

Helsingin poliisi aloittaa perjantaina vuorokauden mittaisen Twitter-tempauksen, jonka aikana joka ikinen Helsingin poliisin saama tehtävä julkaistaan Twitterissä. Arkaluontoisia tietoja viesteissä ei kuitenkaan kerrota, sillä tehtävistä on poistettu yksilöivät tiedot.

Viestittely aloitetaan perjantaiaamuna kello 7, ja sitä jatketaan 24 tunnin ajan lauantaiaamuun asti.

Twitter-maratoni on ollut Helsingin poliisilaitoksella suunnitteilla jo pidempään.

– Haluamme antaa kokonaiskuvaa siitä, miten paljon Helsingin alueella tapahtuu ja miten paljon poliisilla ylipäätään on erilaisia tehtäviä, kertoo Helsingin poliisilaitoksen viestintäasiantuntija Jukka Matilainen.

Twitter-rallia kokeiltu Oulussa ja Pohjanmaalla

Hälytystehtävien lisäksi Twitterissä tullaan kertomaan myös lupa-asioista ja ennaltaehkäisevästä toiminnasta. Kentältä on luvassa myös kuvia.

Helsingin poliisilaitoksella vastaavaa some-tempausta ei ole ennen järjestetty, mutta Oulun ja Pohjanmaan polisiilaitoksilla on jo kokeiltu vastaavanlaista ”Twitter-rallia”.

– Oulussa ainakin oli saatu aika paljon positiivista palautetta ja porukka oli vähän yllättynytkin, että alueella on näinkin paljon erilaisia tehtäviä.

Odotettavissa vilkas ilta

Helsingin poliisilla on vuorokauden aikana keskimäärin 450 tehtävää, joten Twitterissä tulee olemaan vilkasta.

– Koska kyseessä on viikonloppu, ja perjantain ja lauantain välinen yö, kovin todennäköistä on, että alkoholi näyttelee suurta osaa näissä poliisin keikoissa, Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapio arvelee.

Myös säällä on vaikutusta tehtävien luonteeseen.

– Jos on hyvin lämmintä, niin enemmän varmaan tapahtuu enemmän tuolla puistoissa ja kaduilla, mutta jos on koleampaa, niin tehtävät painottuvat varmasti enemmän ravintoloihin ja yksityisasuntoihin, Matilainen sanoo.

Joka tapauksessa odotettavissa on monipuolinen kirjo erilaisia tehtäviä.

– Kerrankin kun kerrotaan kaikki tehtävät, niin se saattaa vähän yllättääkin, kuinka paljon alueella tapahtuu.


Lue myös:

    Uusimmat