Mainos

Helsingin piispa osti Coca-Colaa ja yöpyi sviitissä kirkon laskuun: "Olen ollut huolimaton ja tehnyt virhearvion"

2:15

Helsingin piispa Teemu Laajasalo on vastannut häntä koskeviin moitteisiin. Hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhosen tekemä asiakirja moittii Laajasaloa muun muassa kirkkotyönantajan luottokortin holtittomasta käytöstä. Korhonen ihmettelee myös Laajasalon yöpymislaskuja ja Coca cola -ostoksia.

Laajasalo sanoo tuomiokapitulin verkkosivuilla käyttäneensä kirkon luottokorttia vain virka-asioihin.

– Kysymysten pohjalta näen kuitenkin virheitä luottokorttini käytössä. Ensinnäkin olen ollut huolimaton kuittien säilyttämisen ja tarkkojen merkintöjen kanssa.

Hän sanoo tehneensä virhearvion kolmen virkamatkan majoitustason suhteen.

– Toiseksi olen tehnyt virhearvion kolmen virkamatkan majoitustason suhteen. Näistä epätarkkuuksista ja arviointivirheistä pyydän anteeksi ja niissä muutan tapani.

Laajasalo selittää myös omaa yritystoimintaansa.

– Yritykseni kaikki tilikaudet ovat vuosi 2017 mukaan lukien tilintarkastettu ja todettu myöhästymisiä lukuun ottamatta olevan kunnossa. Tilintarkastuslausunnot on annettu ja ne ovat julkisia. Yritykseni aiemmassa toiminnassa ei ole selvittämättömiä kysymyksiä.

Piispan mukaan Helsingin seurakuntayhtymässä on suoritettu viime syksynä riippumaton sisäinen tarkastus, jossa johtoasemassa olevien työntekijöiden luottokorttitapahtumat on käyty läpi. Hän sanoo antaneensa lisäselvityksen yhteen kysymykseen. Sisäinen tarkastus on Laajasalon mukaan todennut selvityksen riittäväksi.

Laajasalo vieraili MTV3:n Huomenta Suomessa marraskuussa.

9:13

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.