Mainos

Helsingin Pasilan Tripla-kauppakeskus nousee vauhdilla – nyt jo edellä aikataulusta

2:16

Helsingin Pasilaan nousevan kauppakeskus Triplan rakentaminen on pysynyt hyvin aikataulussa. Se valmistuu jopa nopeammin kuin alun perin suunniteltiin.

– Kauppakeskus avataan vuoden 2019 lopulla ja koko hanke valmistuu ehkä vuoden 2021 aikana, sanoo YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas.

Alunperin valmista piti tulla vuonna 2022.

– Kauppakeskuksesta on rakennettu betonivalujen osalta yli puolet mutta teknisesti ollaan vasta toisessa kerroksessa maanpinnan yläpuolella, toteaa Kauniskangas.

Tripla on yksi Suomen suurimmista rakennushankkeista. Kustannusarvio on yli miljardi euroa eli samaa mittaluokkaa kuin Äänekosken sellutehdas. Kauppakeskuksen lisäksi Triplaan rakennetaan asuntoja, hotelli ja toimistorakennus. Varsinaisen kauppakeskuksen osuus kustannuksista on yli 600 miljoona. Siitä 130 miljoonaa on rahoitettu Euroopan strategisten investointien ESIR-rahaston tuella.

Triplan työmaalla tänään vieraillut Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen pitää Triplaa hyvänä esimerkkinä siitä, miten Euroopan strategisten investointien rahastosta myönnetty rahoitus saa yksityistä rahaa liikkeelle.

Katainen patistaa nyt myös myös pieniä ja keskisuuria yrityksiä liikkeelle.

– ESIR voisi olla Euroopan Investointipankin kautta kumppani pääomarahoitusyhtiölle, koska Suomessa on innovaatiovetoisia nuoria kasvavia yrityksiä, jotka tarvitsevat aika paljon pääomia eikä niitä aina ole markkinoilta saatavissa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.