Helsingin kauppakeskuspalo sai alkunsa Hoplopista – "Ensin kuului kova ääni ja ihmiset miettivät, mitä tapahtuu"

0:53

Helsingissä Ruoholahden kauppakeskus evakuoitiin tiistaina tulipalon takia. Palo syttyi ostoskeskuksen alakerrassa sijaitsevassa sisäleikkipuisto Hoplopissa. Leikkipuiston eteisessä paloi sähkökaapeli.

Hoplopissa oli palon syttyessä paikalla muutamia kymmeniä ihmisiä.

–  Ensin kuului kova ääni, ja ihmiset miettivät, mitä tapahtuu. Työntekijät ohjasivat ihmiset ulos hätäuloskäyntien kautta, kertoi palvelupäällikkö Mikael Punkki.

Punkki kertoo evakuoinnin sujuneen rauhallisesti.

Punkin ja Hoplopin toimitusjohtajan Petri Pitkärannan mukaan katutyö oli aiheuttanut ylikuormituspiikin, jonka vuoksi kaapeli syttyi tuleen.

Paloaikana Hoplopissa olleet asiakkaat saivat hakea sisäleikkipuistoon jääneet tavaransa vartijoiden kanssa tiistai-illan aikana. Pitkäranta ei osannut sanoa hieman ennen iltakahdeksaa, milloin Ruoholahden Hoplop voidaan taas avata asiakkaille.

Ostoskeskus pysyy yhä suljettuna

Helen Sähköverkko puolestaan tiedotti illalla, että sen jakeluverkossa aiemmin päivällä ollut vika todennäköisesti aiheutti kauppakeskukseen tulipalon.

Palo taas aiheutti sähkökatkon kauppakeskuksen kiinteistön omaan sähköverkkoon.

Helenin mukaan sen sähköverkon osalta kaikki oli kunnossa illalla, mutta tilanteen selvitys jatkuu kauppakeskuksen osalta.

Helsingin pelastuslaitos kertoi kahdeksan aikoihin illalla Twitterissä, että ostoskeskus pysyy yhä suljettuna sähkönjakelun vaurioiden vuoksi.

Osa hisseistä pysähtyi kerrosten väliin

Palosta tehtiin hälytys Itämerenkadulle hieman ennen kello 17.30:tä. Kauppakeskuksen tiloissa sijaitsevat Hoplopin ja kauppojen lisäksi muun muassa liikuntakeskus Motivus ja STT:n toimitus.

–  Vartijat aloittivat kauppakeskuksen tyhjennyksen asiakkaista itsenäisesti ennen pelastuslaitoksen saapumista, pelastuslaitos kertoi tiedotteessa.

Osa kiinteistön hisseistä pysähtyi kerrosten väliin, kun palo aiheutti sähkökatkon osaan rakennusta. Helsingin pelastuslaitos kertoi iltakahdeksan aikaan julkaisemassaan tviitissä, että kauppakeskuksen hissit oli tarkastettu ja kaksi ihmistä evakuoitu.

Pelastuslaitoksen osalta tilanne oli kahdeksaan mennessä ohi.

Kauppakeskuksen ympäristössä oli tiistai-iltana liikenteessä erityisjärjestelyjä. Poliisi ohjasi liikennettä alueella.

STT:n toimitus ja Lehtikuva siirtyivät palohälytyksen jälkeen läheiseen hotelliin. Työskentelyä jatkettiin hotellin neuvottelutilassa tiistai-iltaan.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja