Helsingillä edessä upea turistikesä – poimi trendikkäät matkavinkit

Helsingin matkailukesä on käynnistymässä vilkkaana ja monipuolisena.

Helsingin matkailun kesäsesonki alkaa toukokuun alussa ja päättyy syyskuun loppuun. Viiden kesäkuukauden aikana kaupungin vierailijamäärä kasvaa huomattavasti. Mukaan loman viettoon mahtuu kuitenkin myös suomalaisia turisteja. Poimi kesän menovinkit kotimaan pääkaupunkiin.

Uusia elämyksiä maalla ja merellä

Yksi kauden kärkitarjonnasta on maan suurin yleisötapahtuma, The Tall Ships Races 2013 Helsinki, johon odotetaan noin puolta miljoonaa kävijää.

Kesän uutuuskohde on toukokuun lopussa avautuva Haltian luontokeskus. Keskuksen tavoite on tuoda Suomen luonto helposti tutustuttavaksi ja innostaa luontoretkeilyyn elämyksellisellä tavalla. Luontokeskus on omassa kokoluokassaan Suomen ensimmäinen puusta rakennettu julkinen rakennus.

Senaatintorin ja Kauppatorin väliin sijoittuvaan Torikortteliin avautuu uusina liikkeinä panimoravintola Bryggeri Helsinki, sekä moderni katuruokakoju Street Gastro.

Kesäkuussa Katariinankadulla aukeaa remontoitu Bockin talo, modernin käsityöläisyyden keskus. Kaupunginmuseo taas tutustuttaa helsinkiläisten lempipaikkoihin Hulluna Helsinkiin -näyttelyssä 6. kesäkuuta alkaen. Torikortteleihin avataan myös Erilainen matkailutoimisto, josta löytyy vinkkejä Torikortteleista ja muista kehittyvän kaupungin helmistä.

Ruokakulttuurista kiinnostuneille sopii uudistettu Hietalahden kauppahalli, joka palvelee nyt ruokahallina. Kauppahallin ravintolatarjonnasta löytyy muun muassa osteri- ja sushibaari ja lihaisia herkkuja tarjoava grilli.

Tapahtumatarjontaa läpi kesän

Jääkiekon MM-kisaottelut Helsingissä 3.–16. toukokuuta.
Ihana Helsinki -kaupunkitapahtuma 16.–19. toukokuuta.
Ravintolapäivä 18. toukokuuta.
Siivouspäivä 25. toukokuuta.
Helsinki-päivä 12. kesäkuuta
Helsinki-viikko 7.–15. kesäkuuta.
Pohjois-Karjalan maakuntajuhlat 13.–15. kesäkuuta Senaatintorilla
Taste of Helsinki -ruokatapahtuma 13.–16. kesäkuuta Kansalaistorilla.
Tuska 28.–30. kesäkuuta
Purjehduskilpailu The Tall Ships Races 2013 Helsinki, 17.–20. heinäkuuta.
Flow Festival 7.–11. elokuuta.
Helsingin juhlaviikot 16.8.–1.9.
Helsinki City Marathon 17. elokuuta.
Taiteiden yö 22. elokuuta.

AVA

Lähde: Helsingin kaupunki

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat