Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippuravintoloiden annoksia 7 eurolla: Suosittu ruokatapahtuma löi läpi, ja nyt herkutellaan Naantalissa – mukana "maailman parhaat vohvelit"

Maistiaisia Smaku Tour Naantalista: Kaivohuoneen kanavarras mämmi-bbq-kastikkeella, Cafe Santalan kylmäsavusilakkatartar ja silakka-annos perunasalaatilla sekä After Sail 714 -ravintolan lohiburger.
Maistiaisia Smaku Tour Naantalista: Kaivohuoneen kanavarras mämmi-bbq-kastikkeella, Cafe Santalan kylmäsavusilakkatartar ja silakka-annos perunasalaatilla sekä After Sail 714 -ravintolan lohiburger.MTV
Julkaistu 06.06.2019 15:32

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Porvoosta lähtöisin oleva suosittu ruokatapahtuma laajenee muihinkin Suomen kaupunkeihin. Kesäkuussa herkutellaan Naantalissa, loppuvuodesta suunnataan näillä näkymin Lappiin.

Jo kolmena kesänä Porvoossa toteutettu, huippusuosion saavuttanut ruokatapahtuma Smaku jatkaa toimintaansa entistä laajempana. Kun Smaku vuonna 2016 järjestettiin ensimmäisen kerran Porvoon Grandissa, odotettiin tapahtumaan 500–600 kävijää. Nälkäisiä kävijöitä tuli kuitenkin tuplasti ja viime vuonna päätapahtuman siirtyessä isompiin tiloihin Porvoon Taidetehtaalle kävijämäärä ylsi jo 4000 herkuttelijaan. 

Smaku lähtee kiertueelle – nyt maistellaan Naantalissa!

Smaku Naantali 2Café Amandis on kuuluisa "maailman parhaista vohveleistaan", jotka ovat gluteenittomia. Smaku-tapahtumassa on tarjolla myös täysin vegaaninen versio. Amandiksen terassilta voi ihailla upeita maisemia – vastarannalla sijaitsee kuuluisa Naantalin Kultaranta.MTV

Koska menestys on ollut niin huikeaa, tapahtuma on nyt laajentumassa muuallekin Suomeen Smaku Tour -konseptilla. Ensimmäisenä on vuorossa Naantali, jossa ravintolakierrokselle pääsee 6.-14.6.2019. Samaan aikaan järjestetään myös Naantalin musiikkijuhlat.

Smakun ideana on kierrellä maistelemassa ravintoloiden ja kahviloiden tapahtumaa varten suunniteltuja maisteluannoksia. Yhden annoksen hinta on 7 euroa ja Naantalista on mukana yhteensä 7 ravintolaa.

Naantalin Smaku-ravintolat:
After Sail 714
Amandis
Café Santala
Herrankukkaro (vain päätapahtumassa)
Naantalin Kaivohuone
S/S Ukkopekka
Valborg

– Annos vastaa kysymykseen "miltä ravintola maistuu", eli se on ikään kuin jokaisen ravintolan oma käyntikortti tai nimikkoannos,  Smaku Events Oyn tuottaja-toimitusjohtaja Laura Pulkkinen kertoo.

Jokainen ravintola toteuttaa Smakua varten maisteluversion vähintään yhdestä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta. Naantalissa voi maistella muun muassa paikallisia kalaherkkuja, lampaanmaidosta tehtyä jäätelöä, savulohipitaa ja -hampurilaisia sekä kuuluisia vohveleita jäätelön tai juuston kera. 

Naantalin Smaku huipentuu päätapahtumaan Kaivohuoneella 15.6. , jolloin kaikki mukana olevat ravintolat ja kahvilat ovat saman katon alla maistattamassa herkullisia annoksiaan.

Smaku Naantali 4 Amandis Santala

Tapahtumalla on tarkoitus tavoittaa paitsi matkailijoita, myös paikallisia kävijöitä. Smaku tarjoaa matalan kynnyksen tutustua Naantalin ravintoloihin ja niiden tarjontaan. 

Myöhemmin syksyllä on suunnitteilla Smaku Tourin seuraava tapahtuma.

– Loppuvuodesta Smaku suunta Lappiin. Kerromme tästä myöhemmin lisää, Pulkkinen lupaa. 

Lisää Naantalin Smaku:sta ja ravintoloiden annoksista tapahtuman omilla nettisivuilla. 

Lisää aiheesta:

Helsingissä saa pian huippuravintoloiden annoksia pikkurahallaKansainvälisille Michelin-vieraille tarjoiltiin Helsingissä "kanaviillokkia" ja saunamakkaraaHuippuravintoloiden annoksia 5–7 eurolla: Hittitapahtuma porskuttaa koronakriisistä huolimatta – nyt ei tarvitse jonottaaLauran "muutaman kävijän" tapahtumasta paisuikin usean kaupungin kattava spektaakkeli – hyvän ruoan ystävät suuntaavat nyt NaantaliinTurkulainen Heli halusi pelastaa paikalliset ravintolat ahdingolta ja nyt liikkuu ruoka kotiovelle: "Ei voi vain seisoa tumput suorina ja katsoa vierestä" Laura järjesti tapahtuman, jonne odotettiin "muutamia kävijöitä" – pian homma räjähti käsiin, ja nyt Porvoossa myydään yhden päivän aikana yli 10 000 ruoka-annosta
TapahtumatNaantaliRuokaMakuja
Amandiksen Annika Virtanen tarjoilee vohveleita ja Café Santalassa on Smaku-herkkujen lisäksi aina tarjolla myös perinteisiä leivonnaisia, kuten piispanmunkkeja.MTV

Tuoreimmat aiheesta

Tapahtumat
  • 18.9.10:01
    Roosa Nauha

    Tältä näyttää vuoden 2025 Roosa nauha

  • 18.9.10:00
    Roosa Nauha

    Hän on vuoden 2025 Roosa nauha -suunnittelija

  • 18.9.08:48
    Roosa Nauha

    Vuoden 2025 Roosa nauha -suunnittelija julkistettiin

  • 15.9.17:01
    Suviseurat

    Yle: Suviseurojen masto-onnettomuuden esitutkinta lopetettiin

  • 30.8.08:01
    Juusto

    Tällaista on maailman kallein homejuusto – kypsytetty kosteissa luolissa