Helppo pikavinkki äitienpäivään: Näin syntyy maailman nopein juustokakku

Yllätysvieraita oven takana, eikä mitään tarjottavaa? Ei hätää! Maailman nopein juustokakku syntyy käden käänteessä.

Lähes puolet suomalaisista on sitä mieltä, että yllätysvieraita on mukava saada joskus, ja 12 prosenttia on sitä mieltä, että yllätysvieraat ovat aina tervetulleita (Kraft Foods Finland Oy:n teettämä kyselytutkimus 2011). Moni harmittelee, etteivät ystävät nykyään poikkea kyläilemään kyselemättä, vaikka myöntävät itsekin olevansa laiskoja yllätysvierailijoita.

Kokki Teresa Välimäen muakan vieraille loihdittavista tarjoiluista ei kannata stressata liikoja. Joskus yllätysvieraat tuovat tarjottavat tullessaan, tai eivät ainakaan odota löytävänsä seitsemää sorttia kahvipöydästä.

– Kun pitää muutamia hätävara-aineksia kaapissa, yllätysvieraille on tarjota muutakin kuin kahvia. Jäätelö on tietenkin helppo tarjottava, mutta lisäksi voi pitää varalla kuohukermaa ja tuorejuustoa tai rahkaa sekä muutamaa keksipakettia. Niistä syntyy helposti ja nopeasti juustokakkumainen herkku.

Juustokakkupohja ilman rasvaa

Juustokakkuherkku rakennetaan läpinäkyvään lasivuokaan, jonka pohjalle tasoitellaan karkeaksi murskaksi rouhittua keksiä. Pohjaan ei tarvita lainkaan rasvaa, mikäli käytetään dominotyyppisiä täytekeksejä, sillä täyte itsessään sitoo keksimurskan taikinamaiseksi.

– Keksimurskan päälle lusikoidaan kermavaahtoa, johon on sekoitettu notkistettu tuorejuusto, tomusokeria ja vaniljasokeria sekä puolikkaan sitruunan mehu. Pinnalle säästetään pari lusikallista keksimurskaa tai yhtä hyvin koristeeksi käy veitsellä pilkottu suklaapatukka.

Kesällä koristeluun valitaan mieluiten tuoreita marjoja, ja mikäli saa yllätysvieraita mökilleen, marjat poimitaan tietenkin lähimaastosta. Yrttejä juustokakkuun voi käyttää ympäri vuoden, minttu ja sitruunamelissa sopivat mainiosti koristeluun.

– Juustokakun voi tehdä myös pieniin annosmaljoihin esimerkiksi kahvikuppeihin tai pieniin laseihin. Juustokakkujälkiruoan kanssa mielikuvitusta saa käyttää rajattomasti, rohkaisee Teresa Välimäki.

Maailman nopein juustokakku maljassa

175 g täytekeksejä
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu

koristeluun:
marjoja
marenkia
keksimuruja

Murskaa dominotyyppiset täytekeksit veitsellä hienontaen tai muovipussissa käsin puristellen. Painele muruseos maljan tai pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Kääntele joukkoon myös kermavaahto. Lusikoi täyte murupohjan päälle. Koristele pinta tuoreilla marjoilla, murskatulla marengilla ja keksimuruilla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat