Helppo ja superherkullinen thairuoka: Tätä kannattaa kokeilla!

Sivumaku-blogin Jani Kinnunen opastaa, miten syntyy klassinen thaimaalainen katuruoka Pad Thai.

Monen Thaimaankävijät ovat varmasti reissuillaan törmänneet niin katukeittiöissä kuin ravintoloissakin herkulliseen Pad Thaihin. Tämä klassikkoherkku syntyy helposti myös kotioloissa ja aineksiakin alkaa jo löytää tavallisista ruokakaupoista. Sivumaku-blogin Jani Kinnunen päätti kokeilla pad thain valmistamista:

– Thaimaalaiset ruoat ovat meidän perheessä usein arkiruokaa. Lähinnä siksi, että ne ovat yleensä helppoja ja nopeita valmistaa ja tarjoavat tuhdisti makua, kun sellaisen kaipuu iskee. Tällä kertaa mentiin thaikkujen ytimeen ja kokattiin Pad Thaita, thaimaalaisittain paistettua riisinuudelia katkarapujen, maapähkinöiden, chilin sun muun kanssa, Kinnunen kirjoittaa.

Pad Thai on yksi thaimaalaisen keittiön tunnetuimmista annoksista ja sitä nimitetään jopa kansallisruoaksi.

– Sitä voi säätää helposti tuliseksi, suolaiseksi tai vaikka makeahkoksi. Mukaan voi laittaa katkarapujen sijaan tai lisäksi esim. kanaa, possua tai tofua, Kinnunen vinkkaa.

Katso Pad Thain resepti Sivumaku-blogista.

(MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Uusimmat