Helpottava tieto Pikkuleijonien pahannäköisesti loukkaantuneesta ykkössentteristä – "Nuori mies jatkaa"

Pikkuleijonien päävalmentaja Tommi Niemelä antoi huojentavaa tietoa joukkueen ykkössentterin Jesperi Kotkaniemen tilanteesta.

Suomi kaatoi MM-puolivälierässä Valko-Venäjän 5-2 ja kohtaa välierässä Ruotsin. Kolmannessa erässä Jesperi Kotkaniemi sai taklaustilanteessa Valko-Venäjän Aleksandr Shkrabovin polven suoraan omaan polveensa.

Kotkaniemi oli erittäin tuskainen ja hänet talutettiin pois kaukalosta. Tilanne näytti pahalta, mutta Niemelän mukaan Suomen ykkösketjun sentteri on pelikunnossa lauantain välierässä.

– Nuori mies jatkaa pelaamista ihan normaalisti. Alle 18-vuotiaiden kohdalla näistä ei voi kauheasti puhua, mutta nuori mies jatkaa, Niemelä totesi MTV Sportille.

Suomi meni pelissä nopeasti 3-0-johtoon. Toinen ja kolmas erä olivat kuitenkin tasaisempaa kamppailua, joskin Valko-Venäjän jatkuva jäähyily rikkoi Suomen neljän ketjun myllytystä.

– MM-puolivälierä ei ole ikinä helppoa, siellä on kaksi erittäin hyvää joukkuetta vastakkain ja kumpikin taistelee kynsin hampain pääsystä MM-välieriin. Tänään onnistuimme loistavasti siinä henkisessä prässissä, mikä tulee selkeästä ennakkosuosikin asemasta. Ottelu alkoi hienosti, vastustaja teki myös kaikkensa, että voittaisi, mutta tällä kertaa olimme parempia, Niemelä summasi.

– He joutuivat senkin takia ottamaan paljon jäähyjä, koska olivat pikkaisen jäljessä. Siinä oli paljon kampituksia ja ehkä muutaman olisi voinut antaa enemmänkin, mutta tuomarit eivät oikein viitsineet enää viimeisessä erässä antaa, kun oli sen verran paljon jo jäähyjä kaverille annettu. 

Niemelä oli erityisen iloinen siitä, että Pikkuleijonien kasvutarina jatkuu mitalipeleihin. Seuraava vastus on toista luokkaa, Slovakian maalein 6-1 kaatanut Ruotsi.

– Erittäin kova ottelu tulee. Paljon olemme heitä vastaan pelanneet kolmen vuoden aikana. Ruotsi on erittäin luisteleva, kovasti paineistava ja taitava joukkue. Tulee varmasti mahtava iltapäivä täällä Uralin laidalla. Pääsemme haastamaan itseämme taas kerran ja eiköhän me siitä voittajana selvitä, Niemelä tunnelmoi Tsheljabinskista.

Lue myös:

    Uusimmat