Nuorten Leijonien päävalmentaja hämmästeli sensaatiohahmon toimintaa – "Ei kovin usein näe"

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomi onnistui ottamaan ensimmäisen voittonsa, kun se kaatoi Kazakstanin 5-0. Lukemat olisivat voineet olla vieläkin rumemmat, sillä Suomi oli kokonaiskuvassa selvästi edellä. Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas hämmästeli yhtä ottelun sensaatiotapausta.

Kuten Ahokas itsekin toteaa, Suomi oli ottelussa käytännössä koko ajan niskan päällä.

Konkreettinen osoitus tästä on laukaisumäärä. Suomi ampui peräti 56 kertaa kohti Kazakstanin maalia.

– Olisimme voineet olla tehokkaampia, mutta täytyy nostaa hattua Kazakstanin maalivahdille, Ahokas sanoi MTV Urheilulle ja antoi tunnustusta.

Kazakstanin Demid Jeremejev torjui peräti 51 kertaa.

Jeremejev nousi Kanadan Victoriassa pelatussa ottelussa yleisön suureksi suosikiksi. Lähes täynnä ollut halli antoi pariin eri otteeseen seisaaltaan suosiota Kazakstanin 19-vuotiaalle maalivahdille, joka pysäytteli kiekkoja jos jonkinlaisilla tavoilla.

Välillä päällä, välillä upeasti venyen.

– Hän pelasi sellaisen maalivahtipelin, mitä en ole kovin usein nähnyt, Ahokas tunnusti.

Nuoret Leijonat ovat pelanneet tähän mennessä kaksi varsin erityyppistä ottelua. Suomen aikaan torstain vastaisena yönä Ruotsi tuli päälle kuin yleinen syyttäjä, kun taas Kazakstan joutui vain rimpuilemaan Nuorten Leijonien tahdissa.

– Nämä ovat sellaisia pelejä, mitkä vain pitää voittaa, Ahokas sanoi ja viittasi päättyneeseen Kazakstan-otteluun.

Ei draamaa, mutta tehoja voisi tulla

Vaikka Suomi takoi Kazakstanin verkkoon viisi maalia, ei Nuorten Leijonien ykkösketju ollut vieläkään parhaalla mahdollisella tasolla.

Eeli Tolvanen, Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi loivat kyllä paikkoja, mutta esimerkiksi Tolvanen syyllistyi pahaan tuhlailuun.

– Hänellä oli varmaan kuusi avopaikkaa, Ahokas laskeskeli.

– Varmasti pojat odottavat myös itse tehoja lisää. Eikä siinä mitään. Peli paranee hiljalleen, koko ajan, Ahokas sanoi luottavaisena.

Nuorilla Leijonilla on nyt tiedossa välipäivä. Suomen aikaan sunnuntain vastaisena yönä ohjelmassa on Slovakia-peli.

– Nyt pitää vain palautua hyvin näistä kahdesta pelistä. Mutta tärkeä peli tiedossa – yritetään viedä taas meidän pelaamista eteenpäin, Ahokas tuumasi tulevasta Slovakia-haasteesta.

Lue myös:

    Uusimmat