Mainos

Helmikuun ennuste talvilomiin asti: Sää kylmenee – mutta vain tilapäisesti

Sään ennustetaan kylmenevän tämän viikon loppupuolella. Tuore pitkä ennuste tuo kuitenkin lauhan lounaisvirtauksen takaisin helmikuun lopussa.

Tämän viikon alkupuoli on hyvin lauha. Maan etelä- ja keskiosassa sateet ovat laajalti vettä ja räntää, pohjoisessa räntää ja lunta.

Sää näyttää kuitenkin viilenevän loppuviikolla, kun matalapaine siirtyy keskisen Euroopan ylle ja Suomi jää matalapaineen kylmemmälle puolelle.

– Perjantaista lähtien etelässäkin käydään pakkasella ja sade voi olla ajoittain lunta. Ensi viikko näyttää tätä viikkoa viileämmältä. Maan keski- ja pohjoisosaan viikonloppu ja ensi viikko tuovat lisää lunta. Etelässä ja lounaassa ollaan lumi- ja vesisateen rajalla, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Koululaisten talvilomia vietetään helmikuun lopussa ja maaliskuun alussa. Tuore Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n neljän viikon ennuste ennakoi, että keskisen Euroopan matalapaine on vain tilapäinen.

– Neljän viikon ennusteen mukaan kylmeneminen ei tuo talvea kunnolla takaisin etelään. Kuun lopulla meille voimistuu jälleen lauha lounaisvirtaus. Jakso näyttää hyvin sateiselta, tulkitsee Pekka Pouta ECMWF:n ennustetta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.