Mainos

Keväinen ennuste: Föhntuuli lämmittää ensi viikolla – joko +10 astetta lähellä?

Sään ennustetaan poutaantuvan ja lämpenevän ainakin hetkeksi ensi viikon alussa.

Tänään ja huomenna sateita on Suomen yllä. Maan etelä- ja keskiosassa sateet tulevat monessa eri olomuodossa, pohjoisessa sateet ovat enimmäkseen lunta.

Keskiviikon jälkeen sateet vähenevät ja aurinko voi pilkahdella paikoin. Viikonvaihteen ennusteissa on näkyvissä uusia sateita, mutta tämän jälkeen sää näyttäisi kirkastuvan selvästi. Ennusteen mukaan harmaus väistyy ensi viikolla ainakin joksikin aikaa.

– Vähitellen on tulossa kuivempaa ja vähäsateisempaa. Ensi viikon alkupuolella föhntuuli voi puhaltaa voimakkaasti Norjan vuoriston yli ja aurinkoiset päivät ovat mahdollisia. Lämpötilat ovat laajalti viidessä plusasteessa. Pieni mahdollisuus on, että lännessä olisi jossain jopa kymmenen plusastetta, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Öisin lämpötilat olisivat nollassa tai pakkasella.

– Ensi viikon loppupuolella tuuli voi jo kääntyä puhaltamaan pohjoisesta. Tämä tietäisi yhä melko aurinkoista, mutta alkuviikkoa kylmempää säätä, toteaa Pekka Pouta.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF ennakoi, että pääsiäisviikolla olisi taas näkyvissä matalapaineita ja epävakaisempaa säätä. Maaliskuun viimeiselle viikolle ECMWF ennustaa kirkkaampaa ja viileämpää jaksoa.

Sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolla.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.