Mainos

Hellyttävä video ja kuvat: Henri pelasti emoaan itkevän pikkukuutin saunaansa

0:32

Raahelainen Henri Ukonaho sai viime perjantaina tuttavaltaan puhelun, jossa pyydettiin ohjeita miten toimia mantereelta löytyneen kuutin kanssa. Tuttavat olivat löytäneet kuutin yli vesiojasta yli kolmen kilometrin päässä merestä. 

Kuutin kohtaloa ihmetelleet tuttavat pyysivät apua Ukonaholta, koska hän kuuluu lintuja pelastavaan auttamisrinkiin.

– Vastasin, että en ole hyljeasiantuntija, mutta mereen se varmaankin pitäisi saada, Ukonaho kertoo.

Ystäväpariskunta olikin jo viemässä kuuttia laatikossa takaisin mereen, kun Ukonaho otti puhelun Ranua Zoohon, josta kerrottiin, että riippuu kuutin painosta, voiko sen viedä mereen.

– Lähdin ajamaan ystävieni luokse ja mukaan hyppäsi myös ystäväperheen 12-vuotias Leevi-poika, joka oli täpinöissään pelastusoperaatiosta. Paikan päällä arvioimme että kuutti on alle kymmenkiloinen, ja niin pientä ei saa vielä laittaa takaisin mereen.

Ukonaho otti kippuisin hoiviinsa

Lintuja kotiinsa pelastanut Ukonaho päätti ottaa kuutin hoiviinsa.

– Toin sen meille saunaan. Laitoin sille ahkioon vettä, mutta se tuli siitä heti pois. Saunassa on lattialämmitys, ja se halusi siihen lämpimälle lattialle. 

– Soitin vaimolle: "Meillä on kuutti kylppärissä". Vaimo vastasi, että eihän nyt ole aprillipäivä, että mitä siellä kylppärissä oikeasti on.

Ukonaho kertoo, että kuutin löysi alun perin Pekka Orava, joka antoi kuutille nimen Pette.

– Pette-kuutti oli löydettäessä huutanut äitiään. Mutta kun se pääsi saunaan, se oli ihan hiljaa ja kävi heti nukkumaan.

Seuraavana päivänä Ukonaho vei kuutin Ranua Zoohon. Noin 8-kiloisen kuutin pitää kasvaa 15-kiloiseksi ennen kuin se voidaan päästää takaisin mereen.

– Kuutti syö noin kilon kalaa päivässä ja kasvaa kovaa vauhtia. Viimeksi tänään soitin kuutin kuulumisia, ja sille kuuluu muuten hyvää, mutta se varoo vielä yhtä räpyläänsä. Olisiko se sitten loukannut räpylän pitkällä maavaelluksellaan, pohtii Ukonaho.

Tapahtuneesta kertoi aiemmin Kaleva.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.