Mainos

Helle tulee taas: Näin huolehdit nesteytyksestä

Veden juominen pitkin päivää on tärkeää, sillä nestehukka voi pahimmillaan aiheuttaa vaarallisen lämpöhalvauksen, Female First uutisoi.

Ihmiset menettävät keskimäärin puoli litraa nestettä päivässä. Kuuma ilma tai liikunta lisäävät nestehukkaa, joten helteellä juominen on erityisen tärkeää. Keskimäärin ihminen tarvitsee 6-8 lasia nestettä päivässä, mutta auringon porottaessa nestettä on hyvä olla vierellä jatkuvasti.

Nopeus, jolla hiki haihtuu iholtamme määrittää, kuinka paljon nestehukasta kärsimme. Kun keho menettää kosteutta, kosteutta alkaa haihtua kehostamme tavallista nopeammin. Kehossamme on vettä noin 60 prosenttia, mutta jo parin prosentin nestehukka voi aiheuttaa erilaisia oireita, kuten päänsärkyä ja väsymystä sekä henkisen ja fyysisen suorituskyvyn laskua.

Lämpöhalvaus voi olla tappava tila, jos kehon lämpötila nousee yli 40 asteen. Ikä, eräät sairaudet ja heikentynyt lämmönsietokyky altistavat lämpöhalvaukselle, mutta myös nestehukka voi laukaista tilan. Tämän takia veden nauttiminen pitkin päivää kuumassa ilmastossa on tärkeää. Kuuman auringon alla käyskentelyä tulisi myös välttää erityisesti keskellä päivää.

Katso Namaste jooga -ohjelma

Katsomo-video ei ole saatavilla

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Lähde: Female First

Kuva: Shutterstock

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja