Heinolalaiset Anu ja Kimmo ovat pulassa lastensa kanssa: "Alkaa ihan kiehua päässä, kun en jaksa kuunnella"

Suomen Supernanny Pia Penttala kertoo lastenkasvatusvinkkejä 5:46
Pia Penttala jakaa hyödyllisiä lastenkasvatusvinkkejä.

Supernannyllä on vastassaan perhe, jossa suurin haaste on miltei kaikki arkeen liittyvät askareet.

Heinolassa vastikään rivitalosta kauniiseen rintamamiestaloon muuttaneeseen Valjakan perheeseen kuuluu äiti Anun ja isä Kimmon lisäksi tyttäret Karla, 6 sekä Enni 3.

Vanhemmilla on usein vastassaan kaksi temppuilevaa pikkuprinsessaa, jotka pyrkivät määräämään tahdin arkiaskareissa. Perheen suurin haaste on kotoa lähteminen ja sinne palaaminen – ja melkein kaikki muu sen jälkeen.

– Alkaa ihan kiehua päässä, kun en jaksa kuunnella tappelua ja huutoa. Tytöillä on tapana potkia, nipistellä ja lyödä, äiti Anu sanoo väsyneenä.

Perheen arkea varjostaa kuusivuotiaan Karlan sairaus, joka aiheuttaa kasvaimia. Enni on mustasukkainen isosiskon tilanteesta sekä tämän saamasta erityiskohtelusta. Vanhemmat kannattelevat tätä kaikkea antamalla tytöille periksi.

– Töissä huomaan, että kun kotiinlähtö lähestyy, ei tekisi mieli lähteä. Olemme nyt jo henkisesti ja fyysisesti sen verran väsyneitä, että kaipaamme apua, äiti jatkaa nieleskellen.

Paikalla tilannetta seuraavan Suomen Supernannyn Pia Penttalan mukaan perheen pienet tytöt ovat selvästi kaapanneet vallan itselleen.

– Tytöt vaikuttivat aika määrätietoisilta siinä, miten he ohjailevat vanhempiaan ja ääntään nostamalla yrittävät hallita tilannetta, Penttala sanoo.

Supernanny Suomi tiistaisin klo 21 AVAlla ja mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat