Mainos

Heikki Kovalainen kummastelee Ferrarin ratkaisua – "En tajua, miksi Kimi lähetettiin niin aikaisin radalle"

3:45

Kimi Räikkösen ilmaantuminen yksinäisenä kuskina radalle formula ykkösten Ranskan aika-ajojen loppuvaiheessa ihmetytti monia tv-katsojia eikä tilanne auennut kovin helposti entiselle F1-kuskille Heikki Kovalaisellekaan.

MAINOS

Ranskan GP C Morella –
kisa myös MTV3:lla!

Sunnuntai: Ranskan GP klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 15.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. Ranskan GP poikkeuksellisesti suorana myös MTV3:lla.

C Moren sivulle pääset tästä​​​​​​​

Ferrari lähetti Räikkösen hakemaan kierrosajan parannusta pian sen jälkeen, kun tämä oli palannut ensimmäiseltä yritykseltään varikolle. Edellinen aika riitti vasta kuudenteen lähtöruutuun, joten suomalaisen uskottiin yrittävän vielä muista poiketen kahta nopeaa kierrosta.

Räikkönen kuitenkin teki virheen heti kierroksen alussa ja kysyi pian, pystyykö hän ottamaan yhden hitaan kierroksen ennen uutta yritystä. Kisainsinöörin mukaan rahkeet eivät enää riittäneet siihen, joten Räikkösen käskettiin puskea heti uutta kierrosta heikoin tuloksin.

Kovalainen seurasi Ranskan aika-ajoja hämmentyneenä.

– En todellakaan tajua, miksi Ferrari lähetti Kimin niin aikaisin (radalle) kolmososiossa... ellei sitten ollut jotain ongelmaa, jota me emme tietä. Se oli liian aikaisin ja hänellä oli rytmi hukassa eivätkä rataolosuhteet olleet optimaaliset, Kovalainen kirjoittaa Twitterissä.

Kovalaisen seuraajat alkoivat esittää villejä spekulaatioita siitä, että Räikkönen lähettiin radalle vain testaamaan olosuhteita tallikaveri Sebastian Vettelille.

Yksi vastaajista puolestaan käsitti Kovalaisen vihjailleen Ferrarin tahallisesta sabotoinnista. Tähän McLarenin ja Renaul'tn entinen kuski vastasi ärtyneenä.

– Sanoinko, että he sabotoivat häntä?! Jos minun pitää etsiä apua, niin sinun täytyy opetella lukemaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.