Heikki Hela: Jos Silvennoinen ei olisi laittanut korkkia kiinni, Kummeli olisi loppunut

Haastattelussa Kummelit 4:36

Sketsiryhmä Kummeli koki vuonna 1995 suuria muutoksia. Olli Keskinen lähti ryhmästä ja Heikki Silvennoisen alkoholinkäyttö oli lähteä käsistä.

Kummeli-komediaryhmän 25-vuotista historiaa läpileikkaava kirja Kummeli – Erittäin hyvin sanottu (Docendo) julkaistiin tänään torstaina.

Kirjassa käsitellään muun muassa ryhmässä vuonna 1995 tapahtuneita suuria muutoksia. Ryhmän johtohahmo Heikki Silvennoinen, 61, lopetti käsistä lähtineen alkoholin käytön.

– Ei me kyllä tässä oltaisi, jos korkki ei olisi mennyt kiinni. Kyllä ne tekemiset olisi loppuneet ennen pitkää. Hän on kuitenkin suht ratkaiseva jäsen tässä ryhmässä, toteaa Heikki Hela MTV:n videohaastattelussa.

– Tai voi olla, että olisimme tehneet jotain vielä hauskempaa, Silvennoinen naurahtaa perään.

Silvennoinen toteaa, että hän oli ainoa, joka niin sanotusti kärysi asiasta.

– Jouduin sairaalaan. Eivät nämä muutkaan mitään kuoripoikia olleet, mutta niistä kerrotaan sitten seuraavassa kirjassa. Niin sanottu Kummelin "musta kirja", myös osaavana kitaristina tunnettu mies lisää.

Olli Keskinen lähti Kummelista samana vuonna. Samoihin aikoihin ryhmän suosio oli suurimmillaan.

– Ollihan tuli vielä myöhemmin takaisin juontamaan. Tavallaan siinä vaiheessa oltiin annettu jo aika paljon. Oltiin tehty jo aika monta kautta sketsisarjaa, Timo Kahilainen muistelee.

– Siinä tarvittiin happea. Porukan piti organisoitua uudelleen ja nyt jälkeenpäin tuntuu siltä, että se oli hyvä juttu, toteaa Keskinen.

Mikä on muuttunut 25 Kummeli-vuoden aikana?

– Vanhoja kuvia katsellessa huomaa, että kyllä vettä on virrannut naaman läpi. Meidän yksityisestä jutusta tuli julkista. Se ei kuitenkaan missään vaiheessa alkanut ahdistaa. Emme kuitenkaan avanneet itseämme draaman tyyliin. Teimme vain komiikkaa, Kahilainen summaa.

– Olen tehnyt muitakin asioita välillä, mutta ollut kuitenkin yhteydessä tähän juttuun. Parhaimmillaan tämä on etuoikeutettua työtä, Keskinen pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat