Heijastimellakin on viimeinen käyttöpäivä

Heijastin ei ole ikuinen vaan se kuluu käytössä ja etenkin silloin, jos se jää taskun tai laatikon pohjalle. Tehonsa menettäneen heijastimen tilalle kannattaa hankkia uusi.

Suomalaisten tavassa käyttää heijastinta on petraamisen varaa. Vain joka toinen käyttää heijastinta, minkä vuoksi autoilijoilla on pimeän tullen vaikeuksia havaita tiellä liikkujia. Ensimmäistä kertaa vietettävällä Heijastinpäivänä Liikenneturva haluaa korostaa halvan henkivakuutuksen tärkeyttä. Muistutus on tärkeä, sillä vuoden pimeimpänä aikana eli loka-tammikuussa sattuu 43 prosenttia kaikista jalankulkijoihin kohdistuvista vahingoista.

Erotu persoonallisella heijastimella

Heijastimia on kaupan jokaiseen makuun ja sellaisen voi valmistaa myös itse esimerkiksi heijastinnauhaa käyttäen. Heijastin on tärkeää pukea niin, että se on polven korkeudella tienpuoleisella sivulla. Heijastimen pitäisi päästä heilumaan vapaasti ja näkyä eteen, taakse sekä sivuille.

Heijastimen pinta kuluu, minkä vuoksi vanhan heijastimen teho ei ole yhtä hyvä kuin uuden. Mikään ei estä useamman heijastimen käyttämistä. Mitä tehokkaammin jalankulkija tai pyöräilijä loistaa, sitä paremmin autoilija näkee pimeässä tai hämärässä liikkuvan kulkijan. Molemmin puolin kiinnitetyt heijastimet auttavat autoilijaa hahmottamaan liikkujan myös leveyssuunnassa.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Lähde: Liikenneturva, Deski

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja