Tallinnalainen huopaheijastin ilahduttaa

Rentoutuminen ja ajan viettäminen käsitöitä tehden on tyypillistä virolaisille naisille. Seuraavalla tallinnalaisen Emma Leppermannin designateljeen ohjeella ilahdutat läheistä käytännöllisesti ja persoonallisesti. Tilkkuheijastin muistuttaa käyttäjää siitä, että hänestä välitetään.

Talvi on loistavaa aikaa lämpimien käsitöiden tekoon. Sinun ei tarvitse osata kutoa tai neuloa, sillä pehmoisen lahjan voit askarrella yksinkertaisemmillakin keinoilla.

Vähän langan ja neulan käyttöä tässäkin puuhassa kaivataan, mutta muutama pisto riittää. Jos kuitenkin nautit vaikkapa virkkaamisesta, kukaan ei estä sinua taituroimasta hieman lisää.

Tilkuille hauskaa käyttöä

Tarvitset alkuun päästäksesi huopatilkkuja, lankaa ja neulan, helmiä, heijastusnauhaa ja -lankaa, sakset, rautakaupasta saatavia eri kokoisia rautarenkaita ja joko hakaneuloja tai krokotiiliklipsejä. Valitse ensin huovutustöistä ylijääneitä tilkkupaloja, jotka väreiltään sointuvat heijastimen saajalle. Huopa on erinomainen materiaali helppoon tekstiiliaskarteluun, sillä sen reunat eivät purkaannu.

Leikkaa tilkut haluamaasi muotoon. Mieti, millaisia renkaita ja helmiä haluat käyttää työssäsi. Leikkaa heijastinnauhasta sopiva pätkä.

Kun olet hahmotellut työn muodon, alkaa varsinainen työosuus. Liimaa ei tässä touhussa käytetä, kaikki kiinnittäminen tapahtuu langalla ja neulalla! Ideana on keksiä keinot siistin ja käytännöllisen heijastimen toteutukseen niin, että lopputulos on oman kekseliäisyyden ja taidon näyte.

Ovelat viillot

Hauska tapa kiinnittää heijastinnauha tilkkuun, on leikata huovan keskelle poikittainen viilto. Pujota nauha viillosta ja tee kaksi viiltoa lisää niin, että nauha kulkee osittain tilkun molemmin puolin. Neulo tarvittaessa huopapalan taakse samanmuotoinen tukipala.

Päättele reunan ommel johonkin kulmista. Taittele heijastinnauhan loppupää kaksinkerroin ja työnnä sen häntä viimeiseen viiltoon.

Heijastinlankaa viimeistelyyn

Neulo rautarengas heijastinlangalla kiinni tilkkuun. Renkaan keskelle sopii koristehelmi, joka myös neulotaan paikoilleen. Voit neuloa työhön niin monta helmeä ja rengasta kuin haluat. Muista käyttää heijastinlankaa, joka parantaa työsi heijastinominaisuuksia entisestään.

Kiinnitä valmis työ vaikkapa rintaan neulomalla siihen krokotiiliklipsi tai helpommin hakaneulalla.

Heijastimen teko muistuttaa siitä, että suunnittelu on puoli työtä ja oman idean toteuttaminen pienessäkin mittakaavassa mahtava asia. Askartelun iloa joulun alle!

Eira Talka/MTV3

Kuvat: MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja