Hei matkailija, suunnitteletko reissua Viroon? Tästä syystä joukkoliikenteestä Tallinnan ulkopuolella ei kannata maksaa

Viron uudet matkailukohteet 7:02
Video: Minne Virossa kannattaa suunnata lomalle? Aiheesta keskusteltiin Uutisaamussa.

Suomalaisturistien virta Viroon hiljeni hetkeksi, mutta nyt naapurivaltion lomailijat ovat löytäneet matkakohteen uudelleen, vakuuttavat Viron matkailun parissa työskentelevät. Matkailualalta annetaan säästövinkki maahan matkaa suunnitteleville.

Visit Estonian viestintäpäällikkö Timo Raussi kertoo MTV:n Uutisaamussa, että suomalaisturistien kato Virosta on mennyttä aikaa.

Virossa suomalaisten kyllästymisestä naapurimaahan oltiin huolestuneita. Viime vuosina maassa on nähty etenkin yhdysvaltalaisia, venäläisiä ja saksalaisia turisteja.

– Virossa on koko ajan kehitetty turismia ja jos suomalaiset ovat jonkin aikaa olleet poissa, vierailijoita muualta on riittänyt, Raussi sanoo.

Raussi antaa pari vinkkiä suomalaisille, jotka mielivät lomalle etelänaapuriin.

– Kaikki tietävät, että Tallinnassa joukkoliikenne on ilmainen asukkaille. Muualla Virossa paikallisliikenne on ilmainen myös turisteille.

– Ensi kesänä Narvan linnoitukseen avataan uusi näyttelykeskus. Linnoituksesta voi katsoa suoraan joen yli Venäjän puolelle Ivangorodiin. Ja E-viisumin ansiosta pääsee käymään myös suoraan Venäjän puolella. 

Katso koko Uutisaamun keskustelu artikkelin yltä.

Lue myös:

    Uusimmat