MTV Rovaniemellä: Näin matkailu voi nyt koronan kurittamassa Lapissa – "Kyse on sadoista miljoonista euroista"

MTV Rovaniemellä: Näin matkailu voi koronan kurittamassa Lapissa 6:10
MTV Uutisten toimittaja Terhi Romo piipahti Rovaniemellä ja selvitti, millaiselta turismin tulevaisuus Lapissa näyttää kahden vaikean koronakesän jälkeen.

Suomalaiset löysivät koronan myötä kotimaanmatkailun uudelleen, ja kiinnostus mökkeilyyn Suomessa ja kotimaan luontoon kiinnostaa edelleen enemmän kuin ennen epidemiaa.

Nyt monet hakevat kotimaanmatkoiltaan myös uusia elämyksiä laiturilla loikoilun sijaan.

MTV Uutisten toimittaja Terhi Romo piipahti Rovaniemellä ja selvitti, millaiselta turismin tulevaisuus Lapissa näyttää kahden vaikean koronakesän jälkeen.

– Vaikutukset pohjoisen matkailuun olivat tuntuvia, koska kansainvälinen matkailu oli pysähdyksissä lähes kaksi vuotta. Tulopuolella kyse on sadoista miljoonista euroista. Onneksi valtavan moni yritys on päässyt kovien aikojen läpi, mutta jokin on aina muuttunut eikä matkailu palaa enää ennalleen, kuvailee Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Pohjoisen matkailussa ihmiset haluavat yhä yksilöllisempiä palveluja.

– Meidänkin retkillämme näki, että perheet tilasivat palveluita ainoastaan heille niin, ettei mukana ole muita matkailijoita. Tämä on toisaalta hyväkin asia. Esimerkiksi meidän yrityksessämme yritämmekin jatkossa keskittyä enemmän VIP-puolen palveluihin, Beyond Arcticin toimitusjohtaja Juho Uutela kertoo trendistä.

Katso Rovaniemen vierailumme koko anti jutun videolta!

Lue myös:

    Uusimmat