Hehkutusta ja täystyrmäyksiä – toimitus testasi huonetuoksut

Lifestyle-toimitus arvioi huonetuoksut. Miten ne toimivat ja millaisiksi tuoksut koettiin – lue testaajien kommentit.

Huonetuoksut tuovat oman lisänsä kodin sisustukseen tuoksullaan ja ulkonäöllään. Lifestyle-toimitus päätti testata neljän eri merkin huonetuoksut kotioloissa, miten ne toimivat ja olivatko tuoksut miellyttäviä. Joukossa oli niin tuoksutippoja, diffuusoreita kuin suihkeitakin. 

Erityisesti Pentikin ja The Body Shopin tuoksut miellyttivät testaajia. Niiden luonnollisia tuoksuja kehuttiin ja riittoisuus sai kiitosta. Linarin ja Acca Kappan tuoksut taas koettiin erittäin voimakkaiksi.

Lue toimituksen tarkemmat arviot tuoksuista:

Pentik

Lilja:

Kokeilin Pentikin Lilja-huonetuoksua. Sen haju oli miellyttävä: mukavan raikas mutta kuitenkin pehmeä ja luonnollinen. Myös tuoksun voimakkuus pysyi juuri sopivana, sillä sitä pystyi itse säätelemään pulloon laitettavien tuoksutikkujen määrää lisäämällä tai vähentämällä. Huonetuoksut ovat minulle uusi tuttavuus, mutta tuoksutikuilla toimivan hajusteen käyttäminen oli helppoa. En ole erityisen hajuherkkä, mutta joskus kovin pistävät tai ”teolliset” hajut saattavat ärsyttää.

Aloitin tuoksun testaamisen melko isosta tilasta, sillä olohuoneemme jatkuu suoraan avokeittiöön sekä eteiseen asti. Suuressa tilassa tuoksu ikään kuin hävisi eikä sitä oikeastaan edes haistanut kotona oleillessa. Aina kotiin tullessa vastassa oli kuitenkin suloinen liljan tuoksu. Olisin kuitenkin haistellut tuoksua mieluusti enemmänkin, joten päätin seuraavaksi testata sitä hieman pienemmässä tilassa ja siirsin sen vessaan, missä tuoksu toimikin mielestäni erityisen hyvin. Wc on tila, joka usein kaipaa vähän raikastamista, mutta erilaiset wc-tuoksut ja pöntönraikastimet eivät yleensä ole olleet mieleeni. Pullotuoksu toimi huoneessa mielestäni todella hyvin ja pienessä tilassa hajukin pääsi selvemmin esiin. Voisin harkita hankkivani omat tuoksut eri tiloja varten.

Valkoinen tee:

Sijoitin huonetuoksun pieneen vessaan, mutta vasta, kun olin irrottanut kauniin pullon ruman etiketin pois. Etiketin irrotin ennen pullon avaamista, niin ei ollut vaaraa, että pullosta roiskuisi tuoksuöljyä iholle. Tuoksu oli raikas ja sitä haihtui huoneilmaan juuri sopivasti. Tuoksua voi säädellä kätevästi tuoksupullon tikkujen määrää vähentämällä ja lisäämällä.

Tuoksu pysyi kivasti vessassa, eikä levinnyt muihin huoneisiin, mikä oli tarkoituskin.

Pidin tuoksusta, se oli raikas ja sopivan voimakas, aion jatkaa tuoksun käyttöä.

Tuoksupullon sisältö hupenee yllättävän nopeasti, liekö syynä vessan voimakas koneellisen ilmastoinnin imu.

En yleensä käytä huonetuoksuja, koska olen herkkä tuoksuille ja saan helposti päänsäryn väärästä tuoksusta, mutta tämä tuoksu sopii minulle. Miinusta tulee siitä, ettei tuoksupulloon ole saatavilla täyttöpulloa, vaan aina täytyy ostaa uusi pullo.

Ruusu:

Käytin Pentikin Ruusu-tuoksua sekä olo- että kylpyhuoneessa. Tuoksu oli todella voimakas yhdelläkin tikulla ja kahdella jo halvaannuttavan vahva. Peitti siis heittämällä muut hajut.

Tekniikka on simppeli: tuoksupurkkiin laitetaan halutun tuoksun voimakkuuden perusteella tikkuja, mitä enemmän tikkuja, sitä voimakkaampi haju. Tuoksu leviää lähiympäristön tehokkaasti. Itse en pitänyt tästä ruusun tuoksusta, se oli aivan liian voimakas eikä tuoksu yksinkertaisesti ollut lainkaan miellyttävä tai luonnollinen. Tämä ei siis jää itselleni pysyvään käyttöön. Tuoksu on kyllä riittoisa ja jos kyseinen tuoksu miellyttää, niin tämähän on loistotuote. Itse ainakin pidän huonetuoksuissa siitä, että ne oikeasti tuoksuvat ja paljon ja sen kriteerin tämä tuoksu täytti. Jos siis itse tuoksu olisi miellyttänyt nenääni, olisi tämä ollut nappivalinta!

The Body Shop

 

Pomegranate & Raspberry:

Pidin huonetuoksua eteisessä, sillä toisinaan kerrostalossa rappukäytävästä tuulahtaa sisälle epämiellyttäviä hajuja, kuten tupakansavua ja tunkkaista ilmaa. Tuoksu oli kotiin tullessa herkullinen, mutta mukavan mieto. Se peitti siis ällöttävät hajut, kuten tupakansavun, hyvin. Tuoksu ei levinnyt muualle asuntoon, vaan jäi leijailemaan eteiseen.

Minulla on aina käytössä jokin huonetuoksu. Yleensä pidän kukkaisia tai vaniljaisia tuoksuja kotonani, joten hieman epäilin, olisiko tämä tuoksu liian äklömakea minulle. Pidin kuitenkin tästä tuoksusta, sillä se oli raikas, mutta kookoksisen pehmeä. Vieraatkaan eivät pitäneet tuoksua liian päällekäyvänä. He huomasivat vain, että sisään tullessa tuoksuu jotain hyvää.

Tuoksusta tuli minulle mieleen mehujää. Tuoksu on todella luonnollinen, eikä siitä tule ainakaan mieleen teinien käyttämät parfyymit, niin kuin olin olettanut. Pullo on iso ja vaikutti riittoisalta. Sopisi erityisen hyvin kesällä tuomaan raikasta, hedelmäistä tuoksua kotiin eli voisin hyvin säästää tuoksun kesälle. En ole herkkä tuoksuille, mutta melko nirso tuoksun suhteen. 

Vanilla & Tonka Bean:

Ensivaikutelma: aivan ihana tuoksu! Kerrottakoon, että rakastan vaniljaa, joten olin innoissani tästä testauksesta. Olen hajuvesifriikki, rakastan tuoksuja, mutta en ole kokeillut koskaan huonetuoksuja. Tietyt tuoksut tosin laukaisevat migreenin, kuten esimerkiksi vahvat kukkaistuoksut.

Käytin suihkutettavaa tuoksua eritoten eteisessä, sillä asun yksiössä. Vaniljan tuoksu valloitti heti ensisuihkauksilta! En tiedä, peittikö tuote muita hajuja, mutta se loihti ihanan tunnelman kotiin: romanttisen, lempeän. Plussaa tuotteen monikäyttöisyydestä, sillä sitä voi suihkia myös liinavaatteisiin ja jopa vartalolle.

Tuoksu tosin tuntui haihtuvan nopeasti, eli se ei ole 24h tuoksu. Mutta tämä toimii loistavana kikkana, jos tulee vieraita: ”Täällä tuoksuu todella hyvälle”, sanoi ovesta astunut kyläilijä. Pelkäsin myös, että kissani ahdistuisi moisesta tuoksusta, mutta ei onneksi näyttänyt ahdistumisen merkkejä.

Jatkan käyttöä mielelläni. Saatoin suihkia liian innoissani jopa liikaa, mutta uskon pullon kestävän hyvin käytössä. Iso koko on plussaa, samoin ulkonäkö: pulloa ei tarvitse piilotella kaappiin. 

Green tea & Lemon:

Käytin tuoksua olohuoneessa. Se peitti hajuja aikansa, mutta tuoksu hälveni todella nopeasti. Levitti tuoksua huonosti, mutta siihen viiden neliön säteelle ihan kivasti.

Käyttö oli hankalaa, sillä minulla ei ollut ”käyttöohjeita”, vain tuoksupullo. Pullossa ei myöskään lukenut vaatiko se mitä. Pieni pullo josta tiputettiin tippoja. Ehkä se oli tarkoitettu tuoksukynttilän kanssa? Jatkaisin käyttöä jos keksisin kuinka sitä oikein käytetään. Tosin, jos sitä pitäisi lämmittää, niin en. Luulen että haju muuttuisi tunkkaiseksi, enkä halua liekkiä kotiin.

Tuoksu oli hyvä ja raikas ja luonnollinen, siksi harmitti, ettei se kestänyt tai levinnyt laajemmalle.

Linari

Fenice:

Linarin tuoksu toi ensin mieleen miehekkään partaveden. Sliipattu, hopeanvärinen ulkomuoto sopisi vaikkapa design-hotelliin, mutta ei kyllä ole huomaamattomimmasta päästä. Pulloon tiputettavat tikut vahvistivat mielikuvaa hienostuneesta huoneen koristuksesta, jonka iskin ilolla olkkarin lasipöydälle.

Valitus alkoi melkein saman tien. Herkkähipiäinen (ja –nenäinen) mies oli sitä mieltä, että tuoksu on liian dominoiva. Itsestäni se loi tunnelmaa juuri sopivasti, toi havaittavan mutta ei läpitunkevan tuulahduksen. Muu perhe oli eri mieltä, ja tuoksu siirtyi kauemmas hyllyyn. Itse tuoksu toi perheelle mieleen hotellin, eikä ollut heidän mielestään kotoisa vaan turhankin sliipattu. Minä taas nautin juurikin siitä ajatuksesta, että tuoksu vei ajatukseni lapsiperhearjesta eteläeurooppalaisen boutique-hotellin aulabaariin – tai ehkä pikemminkin naistenhuoneeseen. Ehkä tuoksu muistuttikin partavettä, ja siksi mies ei ollut siitä mielissään!

Yleensä emme käytä huonetuoksuja, mitä nyt saunavedessä aina, mutta saattaa olla, että alan ujuttaa niitä osaksi sisustustamme. Ehkä meidän kotiimme löytyisi jokin hieman lempeämpi tuoksu, joka saisi lastenkin hyväksynnän?

Acca Kappa

 

Green mandarin:

Käytin huonetuoksua keittiössämme, sillä vanhassa talossamme on hieman tunkkainen haju. Pidin pulloa ovensuussa ja siitä kantautui aina huoneeseen sisään astellessa sitruunainen, miellyttävä tuoksu.

Pakkauksen mukana ei tullut minkäänlaisia käyttöohjeita ja jouduin tovin miettimään, ennen kuin hoksasin laittaa tikut pulloon. Laitoin ensin vain yhden tikun, mutta pian huomasin, että minun oli lisättävä nesteen joukkoon kaikki tikut, jotta aine todella tuoksuisi.

En tiedä, miten tuoksun olisi saanut leviämään koko kerrokseen, sillä se oli niin laimea. Tuoksu kantautui nenään vain muutaman metrin säteellä ja uskon, että se toimisi siksi paremmin esimerkiksi vessassa.

Suhtauduin alkuun hieman epäilevästi sitrushedelmäiseen tuoksuun, mutta valinta osoittautui erittäin hyväksi. Sitruunasta tulee minulle tuoksuna mieleen tavallisesti keittiönpuhdistusaine, mutta tässä tuotteessa tuoksu oli ennemminkin greippimäinen ja oli siksi mieleeni. Se oli hyvin raikas, mutta ei muistuttanut pesuaineesta.

Tuoksu oli aito ja luonnollinen ja siitä tuli heti mieleen greippi.

Jatkaisin mielelläni käyttöä, mutta olisin toivonut, että tuoksu olisi voimakkaampi, jotta se leviäisi suuremmalle alueella.

Vaikka tuoksu on melko laimea, on se kuitenkin säilynyt samanlaisena jo todella monta viikkoa, eli tuote on mielestäni riittoisa.

En ole aiemmin käyttänyt huonetuoksuja. En ole herkkä tuoksuille, mutta uskon, ettei greipin tuoksu ole välttämättä paras valinta, jos tietää olevansa herkkä tuoksuille.

White moss:

Käytän tätä samaista tuoksua myös hajuvesimuodossa, siksi odotin tuoksun huonetuoksuversiota.

Käytin tuoksua pienessä vessassa. Miesvoittoisessa taloudessa peitti suhteellisen hyvin vessan tuoksut. Käyttö oli yksinkertaista, olen ennenkin käyttänyt diffuusoreita eli en tarvinnut käyttöohjeita. Oikeaa tikkujen määrää piti kuitenkin hakea aikansa. Laitoin ensin neljä tikkua mutta se oli liikaa pieneen tilaan, kaksi oli sopivampi määrä. Levitti siis tuoksua juuri sopivasti ja tuoksun määrää oli helppo säätää tikkujen määrällä. Tuoksu olikin suhteellisen riittoisa, kuukaudessa on mennyt noin 1/4 pulloa.

Aluksi tuoksui tuntui kovin tunkkaiselta ja päällekäyvältä ja siitä tuli paha olo. Mutta kun tikkuja vähensi tuoksukin lieveni ja sitten se olikin jo ok. Mutta ei tuoksu kyllä ollut mitenkään raikas. Miellyttävä mutta ei ehkä huonetuoksuksi sopiva. Seuraavalla kerralla valitsisin raikkaamman tuoksun koska tämä ei ollut kovin luonnollinen.

Lue myös:

    Uusimmat