Hedelmällisyyden voi jatkossa selvittää kotona syljestä – mullistava keksintö tulee markkinoille tänä vuonna

0:42

Uuden laitteen toivottaan auttavan naisia ympäri maailmaa seuraamaan hedelmällisyyttään.

Kroatialainen startup-yritys on kehittänyt uuden laitteen, jonka avulla naiset voivat selvittää ovulaation hetken helposti syljestä. Laite on saanut nimekseen Me.Mum.

Käyttäjä laittaa pienen määrän sylkeä puhelimeen kytketyn laitteen päälle, josta kamera ottaa kuvan. Tämän jälkeen sovellus analysoi syljen: onko siinä hormoneja, jotka laukaisevat ovulaation naisessa. Muutaman sekunnin päästä sovellus kertoo, onko nainen ”hedelmällinen” vai ei.

– Yhdistä laite ja avaa sovellus, tee testi, analysoi ja se kertoo sinulle, milloin ovulaatio on, selittää Me.Mumin keksijä Maja Bujas.

– Kun käytät laitetta muutaman kuukauden, sovellus osaa ennakoida, milloin seuraava ovulaatio on. Mitä enemmän käytät sovellusta, sitä enemmän tietoa sovellus saa. Sitä parempi on myös tulos, hän kertoo.

Laitteen on tarkoitus tulla markkinoille tänä vuonna ympäri maailmaa. Vielä yritys ei ole kuitenkaan julkaissut sille hintaa.

Lähde: The Associated Press

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja