Hedelmäkakku

Englantilainen Hedelmäkakku sopii mainiosti joulun kahvipöytään tai vaikkapa joulumyyjäisiin.

Kakun voi tehdä etukäteen myös itselle pakastimeen tai nauttia siitä adventtikahveilla ennen joulua, sillä jouluna on syötävää yleensä yllin kyllin. Käytä kakkuun erikoisvehnäjauhoja tai karkeita vehnäjauhoja.

Tarvitaan: kakkuvuoka (n.2 l)

Ainekset:

200 g voita tai margariinia

2½ dl sokeria

3 munaa

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl mantelirouhetta tai kookoshiutaleita

1 dl punaisia ja vihreitä säilykekirsikoita pilkottuna

1 dl (vaaleita) rusinoita tai viikunoita pilkottuna

(½ dl manteli- tai appelsiinilikööriä)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele pyöreä torvellinen tai pitkänomainen kakkuvuoka ja korppujauhota se tasaisesti kauttaaltaan.

Pilko kuivatut hedelmät. Laita ne halutessasi likööriin maustumaan.

Vaahdota pehmeät rasvat ja sokeri. Lisää joukkoon kaksi munaa yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää siitä pieni osa vaahtoon. Vatkaa vielä kolmas muna vaahtoon. Jauhojen lisääminen välillä ehkäisee rasva-muna-sokerivaahdon leikkaantumisen. Sekoita taikinaan loppu jauhoseos, mantelirouhe, valutetut pilkotut säilykekirsikat ja liotetut aprikoosi- ja viikunapalat/rusinat.

Kaada taikina kakkuvuokaan, tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50–60 minuuttia.

Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna kakun tasoittua vähintään seuraavaan päivään ennen tarjoilua.

Kakkua voi säilyttää pidempäänkin kylmässä (jääkaapissa). Tarjolle otettaessa kakkua voi kostuttaa halutessaan liköörillä tai säilykekirsikkatölkin liemellä.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat