He ovat saaneet kutsun Linnan juhliin tänä vuonna – katso kattava lista!

Linnan juhlia vietetään perinteiseen tapaan Presidentinlinnassa 6. joulukuuta. Katso tästä, ketkä ovat saaneet kutsun juhliin. 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö  isännöi puolisonsa Jenni Haukion kanssa itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemalla ajat vaihtuvat  6. joulukuuta 2023 Presidentinlinnassa.

MTV Uutiset kerää tähän artikkeliin kutsun saaneiden julkisuuden henkilöiden nimiä. 

Presidenttipari kutsuu Presidentinlinnaan noin 1 700 eri tavoin ja eri aloilla ansioitunutta suomalaista.

Vieraina nähdään tänä vuonna pitkän uran tehneitä henkilöitä, jotka ovat omalla alallaan toimineet tienraivaajina, esimerkkeinä ja mentoreina. Lisäksi kutsuttuna on nuoria innovatiivisia osaajia, tulevaisuuden menestystekijöiden parissa työskenteleviä sekä yhteiskunnan ja arjen turvallisuuden takaajia. 

Erityistä huomiota on kiinnitetty myös tekoihin, joilla on tuettu lapsia ja nuoria. Merkittävä osa kutsutuista on tänäkin vuonna ensikertalaisia.

Kutsun saaneet:

Jari Saario

Lokakuussa Suomeen tuhansien kilometrien soutu-urakkansa jälkeen palannut palomies Jari Saario sai kutsun Linnan juhliin. Hän kertoi asiasta Instagram-tililleen jakamallaan videolla.

– No nyt on soutaja ihmeissään. Kuulee hengityksestä, että miten yllärinä tuli. Ovikello soi ja kaveri sanoi, että hän halusi tulla henkilökohtaisesti tuomaan tän sulle, Saario kertoo somevideollaan.

Hän näyttää videolla tasavallan presidentin lähettämää kirjekuorta. 

– Nyt on niin arvovaltaiselta herralta lähetetty kutsu, että hän halusi tulla tuomaan tän. Nyt on soutaja sanaton, hän jatkaa.

Sami Kieksi 

Ohjaaja Sami Kieksi on myös kutsuttu Linnan juhliin. Kieksi kertoi asiasta Instagram-tilillään, jonne hän jakoi kuvan tasavallan presidentin hänelle lähettämästä kutsusta.

– Suuret kiitokset herra tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso tohtori Jenni Haukio kutsusta itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Linnan juhliin — tämä on suuri kunnia! Kieksi kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Katri Helena

Linnan juhlissa jo viisi kertaa nähty laulajalegenda Katri Helena sai kutsun presidenttiparin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Sauli Niinistön presidenttikaudella aiemminkin Linnassa sekä vieraana että esiintyjänä nähty Katri Helena kertoi kutsustaan Instagramissa hauskalla kuvalla.

Tanssii.fi-sivustolle antamassaan lausunnossa Katri Helena, 78, vahvistaa saapuvansa Linnan juhliin yhdessä miesystävänsä ja managerinsa Tommi Liimataisen, 46, kanssa. He esiintyivät yhdessä Linnan juhlissa myös vuonna 2013, kun juhlat järjestettiin poikkeuksellisesti Tampere-talossa.

Eini

Kansan rakastamista laulajalegendoista myös Eini on saanut ihka ensimmäisen kutsunsa Linnan juhliin, kertoo Ilta-Sanomat.

Mika Saukkonen

MTV Uutisten urheilutoimittaja Mika Saukkonen sai kutsun Linnan juhliin. 

Saukkonen kuvailee kutsun Linnan juhliin olevan suuri kunnianosoitus paitsi hänelle, myös MTV Urheilulle, koko urheilutoimittajakunnalle sekä Raittius- ja urheiluseura Zoomille, jonka presidenttinä Saukkonen toimii.

– Kyllä tämä varmaan menee piirimestaruusmitalien ja SM-mitalien ohi komeasti, nöyränä otan vastaan ja pidän sitä isona juttuna minulle, hän sanoo.

Petri Saraste

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja  Petri Saraste on saanut kutsun Linnan juhliin.

– Se tuli aika yllättäen, Virossa asuva Saraste lausuu puhelimessa.

Saraste kertoo saaneensa ensin puhelinsoiton, jossa tiedusteltiin hänen osoitettaan. Hän ajatteli, että soitto koski hänen aiemmin presidentti Niinistölle esittämäänsä haastattelupyyntöä The Baltic Guide -lehteen.

Puhelimen toisessa päässä kuitenkin todettiin, ettei kyse ole haastattelupyynnöstä, vaan "kutsuasiasta".

– Kysyin, että aijaa, mihin? Puhelimessa sanottiin, että Linnan juhliin. Olin, että okei, all right. Ajattelin, että onko tämä joku pilapuhelu, Saraste nauraa.

Sarasteen mukaan osoite, josta häneltä puhelimitse tiedusteltiin, oli seitsemän vuoden takainen. Hän veikkaa kutsun menneen aluksi vanhaan osoitteeseen. Hänelle lähetettiin uusi kutsu, joka tipahti viime viikon perjantaina Sarasteen postiluukusta.

– Kyllähän minä sen hirveän mielissäni ja nöyrästi otan vastaan, hän sanoo.

Satu Rämö

Suomalais-islantilainen kirjailija Satu Rämö kertoo Instagramissa saaneensa kutsun Linnan juhliin. Hän jakoi Instagram-tililleen kuvan, jossa pitelee kädessään tasavallan presidentiltä saamaansa kirjettä.

– Mun ei pitänyt matkustaa enää minnekään loppuvuonna. Noohh. Sain tämän kirjeen ja tuli muutos suunnitelmiin. Sitten vaan jotain parempaa kolttua päälle. Tämä on ihan mielettömän iso kunnia. Pökrään, Rämö kirjoittaa jakamansa kuvan yhteydessä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Diandra Flores

Laulaja Diandra  Flores sai kutsun Linnan juhliin. Hän kertoi asiasta Instagramissa. 

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistöä ja Tohtori Jenni Haukiota nöyrästi kiittäen! Olen suunnattoman kiitollinen tästä kunniasta! hän kirjoittaa.

Diandra on aiemmin ollut Linnan juhlissa töiden merkeissä. Vuosina 2017 ja 2020 hän esiintyi yhdessä Kaartin Combon kanssa. 

Käärijä

Suomea menestyksekkäästi vuoden 2023 Euroviisuissa edustanut artisti Käärijä eli Jere Pöyhönen vahvisti Radio Suomipopin Viihde-podcastissa saaneensa kutsun Linnan juhliin. 

– Kyllä, totta kai se tuli, eiköhän sen jengille voi tässä vaiheessa sanoa. Tuli kutsu, ja kunniahan tämä on. Nyt olen käynyt testailemassa pukua, ja ilomielin menen. Toivottavasti en kompastu matolle, artisti kertoi podcast-haastattelussa toimittaja Ida-Liina Huurtelalle.

Miguel Peltomaa

Yle Kioskin juontaja ja viittomakielinen artisti Miguel Peltomaa kertoi Instagramissa saaneensa kutsun Linnan juhliin.

– Tällä hetkellä tosi nöyrä fiilis. Syvästi kiitollinen tästä kunniasta! On ollut henkilökohtasesti valtavan merkityksellistä voida tuoda teille uusia ajatuksia sekä luoda jotain kenties yhteiskunnallisestikin tärkeää ja kestävää oman tekemisen kautta. Tähän on hyvä päättää vuosi, Peltomaa kirjoittaa Linnan juhlien kutsusta jakamansa kuvan yhteydessä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Mikko "Peltsi" Peltola

Toimittaja-juontaja Mikko ”Peltsi” Peltola  kertoi 1. joulukuuta Instagramissa saaneensa puolisonsa Ann Peltolan kanssa kutsun tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle Linnan juhliin 6. joulukuuta. 

– Vihdoin sangen merkittävät hiihtosaavutukseni on noteeraattu valtionjohdon toimesta. Nyt punnitaan salonkikelpoisuus ja käytöstavat toden totta, Peltola kirjoitti humoristiseen sävyyn. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat