Mika Saukkonen sai kutsun Linnan juhliin – kirjeen sai ensimmäisenä käsiinsä hänen vaimonsa: "Herätys tuli aika nopeasti"

Mika Saukkonen sai kerran sakot omalta vaimoltaan 1:57
Katso myös: Mika Saukkonen sai kerran sakot omalta vaimoltaan – kertoo videolla miten ja miksi

Mika Saukkonen sai kutsun Linnan juhliin.

MTV Uutisten urheilutoimittaja Mika Saukkonen sai kutsun Linnan juhliin. Linnan juhlia vietetään perinteiseen tapaan Presidentinlinnassa 6. joulukuuta, ja tänä vuonna tasavallan presidentti Sauli Niinistö  isännöi puolisonsa Jenni Haukion kanssa itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemalla ajat vaihtuvat .

Saukkonen kuvailee kutsun Linnan juhliin olevan suuri kunnianosoitus paitsi hänelle, myös MTV Urheilulle, koko urheilutoimittajakunnalle sekä Raittius- ja urheiluseura Zoomille, jonka presidenttinä Saukkonen toimii.

– Kyllä tämä varmaan menee piirimestaruusmitalien ja SM-mitalien ohi komeasti, nöyränä otan vastaan ja pidän sitä isona juttuna minulle, hän sanoo.

Saukkonen uskoo saaneensa kutsun Linnan juhliin nimenomaan pitkän urheilutoimittajauransa johdosta.

– Tämä tuskin tulee sotilasansioista, vaikka olenkin alikersantti, hän sanoo nauraen.

Saukkonen kertoo ensireaktionsa kutsuun olleen epäuskoinen. Hän ei tiennyt asiasta etukäteen.

– Aamulla herätys tuli aika nopeasti, kun kutsu oli postilaatikossa ja vaimo kävi sen sieltä noukkimassa ja herätti siinä koko talon sitten samalla. Minä lukaisin siinä unenpöpperöisillä silmillä, että katsos, tasavallan presidentiltä, hän kertoo.

Saukkosen mukana itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle tulee hänen vaimonsa, joka on myös kutsussa mukana. Saukkosen mukaan "pukuhärdelli" alkaa olla jo laantumaan päin.

– Minulla on frakki sovitettuna, se on käyty jo katsastamassa ja odottelee henkarissa. 

Kyseessä on Saukkosen ensimmäinen kerta Linnan juhlissa. Hän uskoo pistäytyvänsä myös Linnan juhlien jatkoilla.

– Kerran kun laitetaan ykköset päälle, niin luulen, että pistäydytään kyllä, hän toteaa.

Presidenttipari kutsuu itsenäisyyspäivänä Presidentinlinnaan noin 1 700 eri tavoin ja eri aloilla ansioitunutta suomalaista.

Tiedotteen mukaan vieraina on pitkän uran tehneitä henkilöitä, jotka ovat omalla alallaan toimineet tienraivaajina, esimerkkeinä ja mentoreina. Lisäksi kutsuttuna on nuoria innovatiivisia osaajia, tulevaisuuden menestystekijöiden parissa työskenteleviä sekä yhteiskunnan ja arjen turvallisuuden takaajia. 

Erityistä huomiota on kiinnitetty myös tekoihin, joilla on tuettu lapsia ja nuoria. Merkittävä osa kutsutuista on tänäkin vuonna ensikertalaisia.

Lue myös:

    Uusimmat