Kansa on puhunut – he olisivat ansainneet kutsun Linnan juhliin!

MTV:n lukijat toivoivat kutsua muun muassa Saara Aallolle, Cheekille, Einille ja JVG:lle.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion isännöimälle itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle saapui ansioituneita osaajia itsenäisyyden eri vuosikymmeniltä. 

Vaikka kutsuvieraita oli noin 1900 kappaletta, kaikkien silmää vieraskattaus ei miellyttänyt. Sosiaalisessa mediassa kommentoitiin muun muassa urheilijoiden runsaslukuisuutta ja moni pöyristyi siitä, että Saara Aalto esiintyi juhlien jatkoilla, muttei saanut kutsua Linnaan.

MTV kysyi lukijoiltaan, kuka olisi ansainnut kutsunsa. Satojen vastausten joukosta kirkkaasti eniten ääniä sai Saara Aalto, jonka koetaan vieneen positiivista Suomi-kuvaa ulkomaille.

Moni toivoi kutsua myös Tuntematon sotilas -elokuvan tähdille. Ohjaaja Aku Louhimies nähtiin Linnassa, mutta näyttelijöistä etenkin Aku Hirviniemi ja Jussi Vatanen keräsivät ääniä.

Myös tänä vuonna 40-vuotistaiteilijajuhlaa viettänyt diskokuningatar Eini ja uransa lopettamisesta ilmoittanut Cheek kartuttivat paljon ääniä. Nuorison suosikeista JVG:n ja Sannin toivottiin pääsevän Linnan parketille.

Katso alta lukijoiden perusteluja!

Muusikko Saara Aalto

"Huikeasti menestynyt ja edustanut Suomea maailmalla, luonut positiivista kuvaa Suomesta."

"Menestyi upeasti X Factor -kilpailussa ja toi paljon positiivista näkyvyyttä Suomelle."

"Se, miten Saara on vienyt Suomi-kuvaa eteenpäin, on ollut meille tehokasta, positiivista ja loistavaa mainosta. Saara on myös esiintynyt useissa eri maissa jo aiemmin, elättänyt itsensä vuosia musiikilla, saanut musiikin lisäksi positiivisuudestaan ja avoimuudestaan tunnustusta ja nyt hänet vielä valittiin meidän viisuedustajaksemme. Kukaan muu suomalainen ei ole tehnyt sitä, mitä Saara teki Iso-Britannian X Factorissa ja tuli siellä vielä toiseksi."

"Saaran kutsumatta jättäminen oli todella omituista satavuotisjuhlavuonna, sillä hän jos kuka on vienyt suomalaisuutta positiivisella tavalla maailmalle, osoittanut taitavuutensa ja sisukkuutensa moneen kertaan. Hän on esikuva monille suomalaisille, myös minulle."

"No onhan se nyt noloo olla kutsumatta!"

Räppäri Cheek

"Olisi varmasti ollut mukava lopettaa ura siihen, että olisi päässyt vielä kerran Linnaan!"

Aamulypsyn Jaajo Linnonmaa, Anni Hautala ja Juha Perälä

"Aamulypsy on ylivoimaisesti kuunnelluin radio-ohjelma Suomessa ja on ollut sitä jo useita vuosia."

"Siinä on vaan ylivoimainen kolmikko radio-alalla!"

"Jaajo on esimerkillinen yrittäjä, veteraanien ystävä, vuosia suosituin radiojuontaja ja suosittu tv-kasvo. Ehkä Suomen suosituin mies juuri nyt."

Tuomas Holopainen

"Nightwish on menestynein suomalainen yhtye maailmalla. Kyllä sen johtohahmo ja pääasiallinen säveltäjä ja sanoittaja ansaitsisi tulla kutsutuksi Linnaan. Se, että Tarja Turunen joskus aikoinaan kutsuttiin ja Tuomas Holopainen jätettiin kutsumatta, oli aikamoinen moka."

JVG

"Jare ja Ville ovat tehneet mielestäni paljon töitä tänä ja viime vuonna, ja myös saavuttaneet paljon. He ovat myös Suomen kuunnelluin bändi, Cheek kutsuttiin aikoinaan myös vastaavasta."

Veteraanit ja lotat

"He ovat mahdollistaneet itsenäisyyden ja heidän ansiostaan itsenäisyyspäivää vietetään. Toki on myös monia henkilöitä, jotka ovat kutsunsa ansainneet saavutuksista maailmalla tai voittaen sinivalkoisin värein, mutta montako vuotta meillä on enää aikaa näyttää se arvostus niille kaikille, joille tämä juhla kuuluu?"

"Etenkin tänä vuonna olisi ollut hienoa nähdä kuinka joka vuotiset poliitikot olisivat saaneet väistyä näiden arvovieraiden tieltä. Me muut kun ehdimme juhlimaan itsenäisyyttä (toivottavasti) vielä vuosia eteenpäin."

Näyttelijä Aku Hirviniemi

"Mahtava näyttelijä ja ylitti itsensä Tuntemattomassa sotilaassa. Olisi ansainnut vihdoinkin kutsun Linnaan!"


Selostaja Antero Mertaranta

"Suomen urheilukansan kantava ja voimakas ääni. Jos löytyi urheilijoita, niin kyllä heidän tunteidensa tulkkikin olisi saanut olla humussa mukana."

"Ei Mertarantaa rakkaampaa!"

Ville Valo

"Koska HIM, joka on yksi kaikkien aikojen suomalaisyhtyeistä, päättää uransa tähän vuoteen."

Muusikko Sanni

"Lähes kaikki tämän hetken eturivin artistit, joilla uraa on kertynyt jo useampi vuosi, ovat saaneet kutsun linnaan. Sanni on tämän hetken menestyneimpiä artisteja. Hän tekee itse biisinsä ja omistautuu musiikille kokonaisvaltaisesti. Olisi raikas tuulahdus linnaan ja kutsunsa ansainnut."

Muusikko Remu Aaltonen

"Linnassa on paljon sellaisia vieraita, joista suurin osa meistä ei tiedä yhtään mitään. Voiko yksikään suomalainen sanoa, että ei olisi koskaan kuullut Remusta? Tai että Remu ei olisi jonkinlainen kansallisikoni?"

Miss Suomi Michaela Söderholm

"Hän on 100-vuotiaan Suomen Miss Suomi, duhh!"

Valtteri ja Emilia Bottas

"Bottas voitti F1-kaudella kolme osakilpailua. Formulat ovat todella kansainvälinen sarja ja Bottas edustaa ylpeänä Suomea."

"Ehdottomasti siksi, koska ajoihan Bottas kuluneella kaudella hienosti ja oli monesti palkintopallilla. Hän vie Suomi-kuvaa maailmalle."


Lue myös:

    Uusimmat