Tuhansia kilometrejä soutanut Jari Saario sai kutsun Linnan juhliin: "Nyt on soutaja sanaton"

Avomerisoutaja Jari Saarion parta ajetaan rantautumisen kunniaksi 6:38
Katso myös: Avomerisoutaja Jari Saarion parta ajetaan rantautumisen kunniaksi

Soutamalla Atlantin ylittänyt helsinkiläinen palomies Jari Saario kertoo Instagramissa saaneensa kutsun Linnan juhliin.

Lokakuussa Suomeen tuhansien kilometrien soutu-urakkansa jälkeen palannut palomies Jari Saario sai kutsun Linnan juhliin. Hän kertoo asiasta Instagram-tililleen jakamallaan videolla.

– No nyt on soutaja ihmeissään. Kuulee hengityksestä, että miten yllärinä tuli. Ovikello soi ja kaveri sanoi, että hän halusi tulla henkilökohtaisesti tuomaan tän sulle, Saario kertoo somevideollaan.

Hän näyttää videolla tasavallan presidentin lähettämää kirjekuorta. 

– Nyt on niin arvovaltaiselta herralta lähetetty kutsu, että hän halusi tulla tuomaan tän. Nyt on soutaja sanaton, hän jatkaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Linnan juhlia vietetään perinteiseen tapaan Presidentinlinnassa 6. joulukuuta, ja tänä vuonna tasavallan presidentti Sauli Niinistö  isännöi puolisonsa Jenni Haukion kanssa itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemalla ajat vaihtuvat .

Presidenttipari kutsuu itsenäisyyspäivänä Presidentinlinnaan noin 1 700 eri tavoin ja eri aloilla ansioitunutta suomalaista.

Kutsujen postitus on alkanut, ja tiedotteen mukaan vieraina on pitkän uran tehneitä henkilöitä, jotka ovat omalla alallaan toimineet tienraivaajina, esimerkkeinä ja mentoreina. Lisäksi kutsuttuna on nuoria innovatiivisia osaajia, tulevaisuuden menestystekijöiden parissa työskenteleviä sekä yhteiskunnan ja arjen turvallisuuden takaajia. 

Erityistä huomiota on kiinnitetty myös tekoihin, joilla on tuettu lapsia ja nuoria. Merkittävä osa kutsutuista on tänäkin vuonna ensikertalaisia.

Lue myös:

    Uusimmat