HBO:n väitettiin vaatineen Game of Thrones -kirjojen lykkäämistä – kirjailija torppaa huhut jyrkästi

Tulen ja jään laulu -kirjasarjan kirjoittaja George R.R. Martin tyrmää jälleen hänen kirjasarjaansa liittyviä huhuja.

Kirjailija George R.R. Martin vastasi huhuihin liittyen hänen rakastetun kirjasarjansa valmistumista. Martin työstää tällä hetkellä kirjasarjan kuudetta osaa.

Tulen ja jään laulu -kirjoihin pohjautuva hittisarja Game of Thrones tuli päätökseensä ilman lähdemateriaalia Martinilta. Sarjassa Ser Barristan Selmyn hahmoa esittänyt Ian McElhinney sai huhumyllyn pyörimään, kun hän vihjasi Martinin viimeistelleen kirjasarjan kaksi viimeistä osaa jo hyvän aikaa sitten.

Näyttelijän mukaan Martin olisi allekirjoittanut televisiosarjaa tuottavan HBO:n sekä sarjan pääosaisesta käsikirjoituksesta vastaavien David Benioffin ja D.B. Weissin kanssa sopimuksen siitä, että kirjoja ei julkaista ennen kuin sarja on päättynyt.

– George on jo kirjoittanut kirjat kuusi ja seitsemän, McElhinney väitti huhtikuussa vieraillessaan EPIC Con -tapahtumassa Venäjällä.

Maanantaina suosikkikirjailija ampui huhut alas kirjoittamassaan blogikirjoituksessa.

– Kirjat eivät ole valmiita. HBO ei pyytänyt minua lykkäämään niitä. Eikä myöskään David ja Dan. Ei ole olemassa sopimusta kirjojen lykkäämisestä. Voin vakuuttaa, että HBO sekä David ja Dan olisivat onnellisia, jos The Winds of Winter -kirja olisi kirjoitettu ja julkaistu neljä tai viisi vuotta sitten. Kukaan ei olisi siitä onnellisempi, kuin minä, Martin kirjoitti blogissaan.

Game of Thrones -sarja alkoi vuonna 2011, jolloin myös julkaistiin Tulen ja jään laulu -kirjasarjan viimeisin osa Lohikäärmetanssi. Kirjasarjan kuudetta osaa on saatu odottaa jo kahdeksan vuoden ajan.

– Miksi en vuosiin julkaisisi valmiita kirjoja? Miksi kustantajani – ei vain Yhdysvalloissa vaan kaikkialla maailmassa – hyväksyisivät sellaista? He tekevät miljoonia aina, kun uusi Tulen ja jään -kirja julkaistaan, kuten teen myös minä. Lykkäämisessä ei olisi mitään järkeä.

Martin muistutti faneilleen, että HBO-kanavalla ei niin ikään ole syytä lykätä kirjoja, sillä ne lisäävät kiinnostusta sarjaa kohtaan ja toisin päin. Martin on aiemmin ollut mukana sarjan käsikirjoittamisessa, mutta on nyt keskittynyt täysin kirjasarjansa päättämiseen. Hän antoi Weissille ja Benioffille omat suunnitelmansa sarjan ja sen hahmojen päättymisestä.

Televisiosarjan viimeinen kausi on kärsinyt Martinin lähdemateriaalin poissalosota ja kaikki sarjan fanit eivät ole olleet tyytyväisiä valinnoista, joita käsikirjoittajakaksikko on tehnyt. Varsinkin sarjan kahdeksannen kauden viidennen jakson tapahtumat saivat usean fanin veren kiehumaan.

Lähde: USA Today

Lue myös:

    Uusimmat