Juonipaljastuksia! Uusin Game of Thrones -jakso sai fanit vihaisiksi: "Hahmon kehitys heitetään ulos ikkunasta"

Game of Thronesin kahdeksas kausi on saanut kivikkoisen vastaanoton sarjan fanien keskuudessa.

HUOM! Sisältää juonipaljastuksia Game of Thrones -sarjan kahdeksannen kauden viidennestä jaksosta!

Jättisuositun Game of Thrones -sarjan toiseksi viimeinen jakso on herättänyt sarjan fanien keskuudessa vahvoja tunteita. Monet faneista ovat vihaisia suunnasta, johon sarjan käsikirjoittajat päättivät viedä sarjan päähahmoja uusimmassa jaksossa.

Erityisesti Jaime Lannisterin ja Daenerys Targaryenin teot ovat herättäneet vihaa. Jaime Lannister palasi Kuninkaansatamaan pelastamaan siskoaan ja rakastaan Cersei Lannisteria. Jaimen aiempien kausien kehitys oli viitannut siihen, että tämä pääsisi irti julmuuksiin useaan otteeseen sortuneesta Cerseistä.

Faneja häiritsi erityisesti kohtaus, jossa Jaimen veli Tyrion vapauttaa hänet, jotta Jaime voi lähteä pelastamaan Cerseitä. Kohtauksessa Jaime toteaa, että ei välitä Kuninkaansataman viattomista ihmisistä. Aiemmin sarjassa Jaime oli kuitenkin kertonut Briennelle surmanneensa Hullun kuninkaan juuri pelastaakseen viattomat ihmiset palamasta hengiltä.

– Ensimmäisen kauden ensimmäisessä jaksossa Jaime Lannister työntää Bran Starkin alas ikkunasta. Tämä on hienovaraista ennakointia David Benioffilta ja Dan Weissilta (sarjan käsikirjoittajat) kahdeksannen kauden viidettä jaksoa koskien, kun kahdeksan kautta kestänyt Jaimen hahmon kehitys heitetään samaan tapaan ulos ikkunasta, eräs fani kirjoitti, keräten yli kaksi tuhatta jakoa twiitilleen.

Jakson lopussa Jaime Lannister näytti kuolleen, kun linnan katto sortui yllättäen hänen ja Cersein niskaan. Mahdollinen kuolema ei kuitenkaan kaikkia hetkauttanut.

– En sure Jaime Lannisterin kuolemaa. Sen sijaan suren hänen hahmonsa kehityksen kuolemaa, yksi fani totesi.

Uusimman jakson merkittävin käänne nähtiin, kun Kuninkaansatamaa valloittamaan lähteneellä Daenerys Targaryenilla napsahti lopullisesti. Hänen neuvonantajanaan toimiva Tyrion oli kertonut kaupungin antautuvan, kun kaupungissa soitetaan kelloja. Kellot soivat, mutta lohikäärmeensä selässä taisteluun ratsastanut Daenerys ei välittänyt, vaan päätti alkaa syöstä tulta kaupungin viattomien ihmisten niskaan.

Monelle fanille myös tämä hetki tuntui väärältä, eikä yhtään Daenerysin hahmon kaltaiselta. Vaikka Daenerys on osoittanut julmuutensa lukuisia kertoja sarjan aikana, on hän aina ollut armelias viattomia ihmisiä kohtaan.

– Game of Thrones -käsikirjoittajat Danyn kehityksen kanssa, yksi faneista manasi.

– Dany seitsemännellä kaudella: en tullut tänne ollakseni tuhkien kuningatar, toinen fani muistutti.

– Dany kulta, olen pahoillani, että sarja teki sinulle likaisen tempun. Jatkan sinulle hurraamista kirjoissa. Dracarys, kolmas fani kirjoitti suosikkihahmolle.

– Pidän siitä mitä Dany teki. En välittänyt niistä ihmisistä, olisin tehnyt samoin. Pitäisikö minun twiitata tällaista? Daenerysin tekojen kanssa samaa mieltä ollut The Office -tähti Mindy Kaling totesi.

Sarjan päähenkilöihin lukeutuva Jon Snow herätti myös keskustelua. Edellisillä kausilla urotekoihin jatkuvasti venynyt Jon on sarjan viimeisellä kaudella jäänyt sivustaseuraajaksi tärkeillä hetkillä. Jon on rakastunut Daenerysiin, mutta onnistui pettämään tämän luottamuksen aiemmin kertoessaan siskoilleen Sansalle ja Aryalle olevansa oikeasti sukua Targaryeneille. Jon joutui seuramaan vierestä, kun hänen rakastamansa nainen poltti antautunutta kaupunkia elävältä.

– Tässä kohtaa Jon tajusi, että ei todellisuudessa tiedä mitään, yksi fani kirjoitti viitaten Jonin entisen rakastajan, Ygritten tarttuvaan sanontaan.

– Jon Snow yrittämässä perustella Danyn tekoja jakson aikana, toinen fani vitsaili.

– Jon Snow on pelkkä vapaamatkustaja tällä kaudella, kolmas totesi.

HBO:n suosikkisarjalla on vielä yksi jakso aikaa voittaa puolelleen uusimman jakson myötä suuttuneet fanit. Game of Thronesin viimeinen jakso ilmestyy Suomen aikaan ensi viikon maanantaiaamuna.

Game of Thronesin viimeinen tuotantokausi C Morella.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja