Hattutemppumies pilasi TPS:n liigapaluun – Lahdessa ja Vaasassa kyseenalaisia tapauksia

Jääkiekon SM-liigassa TPS palasi arkeen kiinni vuodenvaihteen Spengler Cup -reissun jälkeen. Paluu meni piloille yhden viheliään hyökkääjän takia. Lahdessa ja Vaasassa nähtiin puolestaan erikoisia ja vaarallisia tapauksia.

TPS jätti itsestään hyvinkin positiivisen vaikutelman Sveitsissä pelatussa Spengler Cupissa, kun se ylsi aina finaaleihin asti. Matkan varrella jalkoihin jäi muun muassa KHL-seura Salavat Julajev Ufa.

Perjantaina TPS:n peikkona toimi Ilveksen hyökkääjä Joona Ikonen, joka iski hattutempun.

Ilves johti ottelua parhaimmillaan 4-0 ja 5-1, mutta TPS kiri vielä lähelle. Loppulukemat merkattiin Ilveksen hyväksi 5-3.

Eduskunnasta terveisiä

Kierroksen erikoisin tapaus nähtiin Lahdessa, ottelussa Pelicansin ja Ässien välillä.

Pelicans johti taistoa avauserän jälkeen 2-0. Ässät kuitenkin kavensi toisessa erässä, Olli Vainion maalin myötä.

Kyseiseen osumaan liittyi kuitenkin melkoinen selkkaus. Tilanteessa Pelicansin maalivahdin Atte Tolvasen patja irtosi maalinedustakamppailun yhteydessä. Tuomarit eivät kuitenkaan pysäyttäneet peliä ja lopulta Vainio siivosi kiekon verkkoon.

Pelicans haastoi tilanteen, mutta tuomio ei muuttunut.

Video maalista näkyy alta.

Ratkaisu herätti ihmetystä aina eduskunnassa asti. Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo kritisoi SM-liigan toimintaa tapaukseen liittyen.

Pelicans voitti ottelun lopulta 4-2.

Zaborsky pihalle

Kierroksen toinen kyseenalainen tapaus nähtiin Vaasassa, kun SaiPan tähtihyökkääjälle Tomas Zaborskylle tuomittiin ulosajo. Zaborsky taklasi toisen erän loppuhetkillä Sportin hyökkääjää Roope Talajaa laidan lähettyvillä.

Zaborskyn taklaus kohdistui ylävartaloon, mutta se osui myös päähän.

Video taklauksesta näkyy alta:

Sport vei perjantain taiston lopulta lukemin 5-2. Sportin tehomiehinä toimivat tehot 1+2 nakuttanut Valtteri Viljanen ja kolme syöttöpistettä kerännyt Turo Asplund.