Ilves dramaattisella tavalla SM-liigan kärkeen – Tapparalle yllätystappio

Muu pelitapahtuma: Lukko - Ilves 1:48

Jääkiekon SM-liigassa Tampereen Ilves nousi sarjan kärkeen, kun se kaatoi tiistain kierroksella Lukon 4–3. Samaan aikaan Tampereella Tappara kärsi yllätystappion Sportille. Loppulukemat olivat Sportin hyväksi 3–2.

Sport johti Nokia Areenalla pelattua kamppailua kahden erän jälkeen lukemin 2–1. Kolmannen erän alkuminuuteilla Tapparan kultakypärä Anton Levtchi toi kauden 21. osumallaan kotijoukkueen tasoihin.

Hetki tästä ja illan ratkaisu näki päivänvalon.

Sportin kultakypärän Turo Asplundin osuma jäi lopulta illan kamppailun viimeiseksi. Näin Sport yllätti Tapparan, joka menetti samalla runkosarjan kärkipaikan toiselle tamperelaisjoukkueelle.

Ilves nousi dramaattisten käänteiden myötä sarjataulukon kärkeen, kun se kaatoi Lukon 4–3.

Ilves joutui vaikeuksiin kolmannen erän puolessa välissä, kun Joonas Oden lensi suihkuun polvitaklauksen myötä.

Seuranneella ylivoimalla Scott Pooley ampui isännät johtoon.

Samaisen jäähyn aikana kolisi myös toisessa päässä, kun Balazs Sebok karkasi läpiajoon ja täräytti tasoituksen.

Draama ei tähän loppunut. Ajassa 53.49 Ilveksen puolustajaa Dominik Masinia rikottiin läpiajossa. Masin lähti itse ampumaan rankkaria, upottaen sen sisään.

Kyseinen rankkariosuma näkyy videona jutun yläreunasta.

Masinin osuma jäi myös ottelun viimeiseksi. Näin Ilvekselle iso 4–3-voitto.

Ilves ohitti nyt sarjan kärjessä Tapparan. Ilves on kerännyt 53 ottelusta kasaan 99 pistettä. Tapparalla 53 ottelun saldo on 98 pistettä.