Mainos

Hassan vammautui Turun puukkoiskussa: "Minua on sanottu sankariksi, mutta sinä päivänä sankareita oli paljon"

17:47

Turun vuoden takaisen puukkoiskun vuosipäivä on näkynyt erityisesti runsaina mielenosoituksina ydinkeskustassa ja tuomiokirkon tuntumassa.

Yksi vuosi sitten tapahtuneita muistelleista on Hassan Zubier, joka haavoittui ja vammautui itse puukkoiskussa autettuaan ensin yhtä uhreista.

– Tämä on surullinen päivä, mutta myös tilaisuus muistella uhreja ja kiittää kaikkia tuona päivänä auttaneita. Minua on sanottu sankariksi, mutta sinä päivänä sankareita oli paljon, Zubier sanoi STT:lle.

Ruotsissa asuva Zubier sai kesäkuussa presidentin myöntämän hengenpelastusmitalin toiminnastaan puukotuspäivänä.

"Meidän täytyy taistella pimeyttä vastaan"

Zubier osallistui aamupäivällä Turku ilman natseja -mielenosoitukseen, joka keräsi poliisin mukaan noin tuhat osallistujaa. Iltapäivän puolella kaduilla eteni noin kolmisen sataa osallistujaa kerännyt uusnatsien Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) mielenilmaisu.

– On ikävää, että Pohjoismainen vastarintaliike käyttää juuri tätä päivää oman agendansa ajamiseen ja valeuutistensa levittämiseen. Meidän muiden täytyy taistella pimeyttä vastaan ja oman elämäntapamme puolesta, Zubier sanoi STT:lle.

Käräjäoikeus lakkauttanut PVL:n

Käräjäoikeus on lakkauttanut PVL:n, mutta koska asia ei ole vielä lainvoimainen, järjestö saa jatkaa toimintaansa toistaiseksi.

Myös Turun valtuustoryhmät julkaisivat torstaina illalla yhteisen kannanoton, jossa tuomitaan Pohjoismaisen vastarintaliikkeen marssi. Asiasta uutisoi Turun Sanomat.

Kannanoton allekirjoittivat kokoomuksen, vihreiden, SDP:n, vasemmistoliiton, keskustan, RKP:n, kristillisdemokraattien ja sinisten valtuustoryhmät. Perussuomalaisten valtuustoryhmä ei ole allekirjoittanut kannanottoa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja