Mainos

Harvey-hurrikaanin jäljiltä löytynyt toinen kuolonuhri – iäkäs nainen hukkui tulvavesiin

Lauantaina varhain aamulla Suomen aikaa Texasin rannikolle iskeytynyt hurrikaani Harvey on jättänyt jälkeensä tuhoa ja sekasortoa.

Ainakin kahden ihmisen kerrotaan kuolleen myrskyssä. Toinen heistä oli iäkäs nainen, joka oli autollaan jäänyt tulvavesien saartamaksi Houstonin länsipuolella. Paikallisen poliisin mukaan nainen hukkui autoonsa. Ensimmäinen kuolonuhri kuoli perjantaina asuntopalossa. 

Hurrikaani tuhosi koteja, katkoi sähkölinjoja ja ajoi kymmenettuhannet ihmiset pakosalle. Noin 200 000 kotitaloutta arvioidaan olevan yhä ilman sähköä. 

Muun muassa Washington Post kertoo, että viranomaiset uskovat löytävänsä lisää uhreja etsintä- ja pelastustöiden edetessä.

Yhdysvaltain hätätilavirasto FEMA ilmoitti lauantaina illalla Suomen aikaa, että toipuminen tuhoista vie vuosia.

Yhdysvalloissa Texasia voivat odottaa seuraavaksi rankkasateiden aiheuttamat tulvat. Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus NHC on kertonut, että tulvat voivat aiheuttaa enemmän vahinkoa kuin voimakkaat tuulet.

Yhdysvaltain ilmatieteen laitoksen mukaan Texasin eteläosissa on paikoin satanut jo liki 80 senttiä vettä, joillakin syrjäisillä alueilla jopa yli metrin.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.