Mainos

Harvey-myrsky tappanut ainakin 33 ihmistä – kuolonuhrien määrän odotetaan nousevan

Yhdysvaltojen eteläisiä osavaltioita viime päivät murjonut Harvey-myrsky on aiheuttanut ainakin 33 ihmisen kuoleman, kertovat viranomaiset. Kuolemat ovat tapahtuneet useissa eri piirikunnissa Texasin kaakkoisosissa. Kuolonuhrien joukossa on ainakin neljä alle 16-vuotiasta lasta.

Kuolonuhrien todellisen määrän uskotaan olevan suurempi ja uhreja löytyvän lisää, kun tulvavedet laskevat. Rankkasateet alueella ovat kuitenkin jatkuneet.

Tuhoalueen asukkaita yhä loukussa kodeissaan

Pelastustyöt tuhoalueilla jatkuvat taukoamatta. Pelkästään Houstonin kaupungissa Texasissa tulvavesien keskeltä on pelastettu yli 8 500 ihmistä, kertoo CNN. Myös lemmikkieläimiä on pyritty pelastamaan tulvan keskeltä.

Alueen asukkaista osa on yhä loukussa tulvan saartamissa kodeissaan. Hätämajoitukseen käytetään virallisten hätämajoituskeskusten lisäksi esimerkiksi yritystiloja ja kirkkoja. Osa hätämajoituspaikoistakin on osittain tulvaveden vallassa.

Yli 30 000 ihmisen arvioidaan joutuvan turvautumaan hätämajoitukseen. Jopa puolen miljoonan ihmisen arvellaan tarvitsevan jonkinlaista apua keskushallinnolta.

Harvey-myrsky palasi mantereen puolelle varhain keskiviikkona paikallista aikaa. Harvey rantautui Louisianan lounaisosiin lähelle Texasin rajaa.

Myrskyn aiheuttamia aineellisia vahinkoja on vaikea vielä arvioida. Ne voivat Bloombergin arvion mukaan vaihdella 30 miljardista dollarista 100 miljardiin dollariin.

Guardian kertoo, että on mahdollista, että Houstonin alueella noin 100 000 asuinrakennusta on vahingoittunut tulvavesistä.

Uutistoimisto AP puolestaan kertoo, että viranomaisten mukaan vahingoittuneista asuinrakennuksista 1 000 olisi tuhoutunut täysin ja 17 000 vaurioitunut pahoin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.