Härski pysäköinti aiheuttaa harmia Helsinki-Vantaalla – kaikki eivät välttämättä ehdi hiihtolomalennolleen ajoissa

1:11
Porsche vetää maailman suurinta matkustajakonetta.

Pysäköintisäännöistä ja kieltomerkeistä piittaamattomat yksityisautoilijat aiheuttavat harmaita hiuksia Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Edessä on yksi vuoden vilkkaimmista sesongeista, ja tilanne on vaikea jo nyt.

Helsinki-Vantaalla väärin pysäköidyt autot vievät tilaa T2-terminaalin edestä ja jonouttavat sisäänajoliikenteen lentoasemalle.

– Olemme huolissamme, että tilanne voi aiheuttaa jossain vaiheessa jopa lennolta myöhästymisiä, kertoo Helsinki-Vantaan liikennepalveluista vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Villi pysäköinti on noussut nyt isoksi ongelmaksi, kun samaan aikaan terminaalin edustalla tehdään rakennustöitä. Työmaiden vuoksi ajokaistoja on jouduttu kaventamaan, mikä entisestään lisää ahtautta matkustajien jättöpaikoilla.

Tuleva viikonloppu käynnistää yhden vuoden vilkkaimmista lomasesongeista, jolloin myös autoliikenne kentälle kasvaa. Jouhevan auto- ja taksiliikenteen varmistamiseksi Finavia pyytää kaikkia saattajia ja vastaanottajia pysäköimään Pikaparkkiin, joka sijaitsee P3-paikoitushallissa.

Maksuton pysäköinti Pikaparkissa helmikuun ajan

– Helmikuussa tarjoamme ilmaisen pysäköinnin tunnin ajaksi Helsinki-Vantaan Pikaparkkiin. Toivomme, että mahdollisimman moni käyttäisi etua hyödykseen. Se sujuvoittaisi terminaalin edustan liikennettä koko hiihtolomasesongin ajan. Maksuton pysäköinti on voimassa helmikuun loppuun asti, Isomäki sanoo.

Normaalisti pysäköinti Pikaparkissa maksaa yhden euron kymmeneltä minuutilta eli kuusi euroa tunnilta. Pikaparkista voi ajaa ulos maksutta, jos pysäköinti kestää alle kymmenen minuuttia.

Ajoissa lennolle 14.–17.2.

Talvilomille lähtö käynnistyy torstaina 14. helmikuuta, kun perheet suuntaavat hiihtomatkoille Lappiin ja Keski-Eurooppaan sekä aurinkolomille kaukokohteisiin.

Kaikkia matkustajia pyydetään varaamaan riittävästi aikaa lentoasemalle saapumiseen, lähtöselvitykseen ja matkatavaroiden jättöön sekä turvatarkastukseen. Ajoissa kannattaa tulla erityisesti torstaista sunnuntaihin, kun lento lähtee aamulla kello 6–9 tai iltapäivällä kello 15–18.

Finavian verkkosivuilta saa ohjeita suksien, lumilautojen ja muiden hiihtotavaroiden pakkaamiseen. Suositeltavaa on myös varata ennakkoon parkkipaikka autolle talviloman ajaksi.

Terminaali 2:n laajennus on osa Finavian miljardin euron kehitysohjelmaa. Tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa suosittuna eurooppalaisena vaihtokenttänä ja valmistautua palvelemaan 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa

Lähde: Finavia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja