Ensimmäiset kuvat 4 viikkoa sairaalassa viettäneestä prinssi Philipistä, 99, julki – prinssi Charlesilta koskettava reaktio isän kotiutumiseen

3:20
Vuonna 2017 eläköitynyt prinssi Philip nähtiin harvinaisessa julkisessa esiintymisessä viime kesänä - näin rautaisessa kunnossa 99-vuotias kuninkaallinen edusti tuolloin

Prinssi Charles paljasti olevansa riemuissaan siitä, että hänen isänsä prinssi Philip kotiutui tiistaina vihdoin sairaalasta neljä viikon jälkeen.

Kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip kotiutui tiistaina sairaalasta sydänoperaation jäljiltä. 99-vuotias Edinburghin herttua oli sairaalahoidossa neljä viikkoa ja hänet kyydittiin tiistaina autokyydillä kotiinsa Widsorin linnaan. 

Monet olivat ehtineet huolestua jo prinssi Philipin voinnista, sillä hovi ei ollut tiedottanut herttuan tilasta sen koommin, kun Buckinghamin palatsi kertoi pari viikkoa sitten sydänoperaatiosta.

Daily Mail kertoi tiistaina tuoreeltaan, että ikäisekseen rautaisesta kunnostaan tunnettu Philip olisi kävellyt ulos sairaalasta omin jaloin. Myöhemmin lehti kuitenkin tarkensi verkkosivuillaan, että Edinburghin herttua oli ilmeisesti autettu ulos sairaalasta pyörätuolin kanssa autolle.

King Edward VII -sairaalan edustalta otetut valokuvat paljastavat, että sairaalan uloskäynnin ja prinssiä kuljettaneen auton välille oli aseteltu valkoisia levyjä näköesteeksi, jotta Philip pääsisi poistumaan sairaalasta rauhassa.

Poistuminen sairaalasta ei kuitenkaan jäänyt brittilehdistöltä huomaamatta, ja ensimmäiset kuvat autossa istuvasta kuninkaallisesta julkaistiin heti tiistaina. 

Myös prinssi Charles, 72, kommentoi tiistaina tuoreeltaan iloisia uutisia isänsä kotiutumisesta. People-lehden mukaan Walesin prinssi ja Cornwallin herttuatar Camilla saivat tiistaina ensimmäiset koronavirusrokotteet ja hyvällä tuulella ollut prinssi kommentoi samassa yhteydessä ITV-kanavalle prinssi Philipin tilannetta. 

– Olen riemuissani, Charles kuvaili ITV:lle tunnelmiaan.

– Kyllä, olen puhunut hänen kanssaan useamman kerran, hän vastasi puolestaan kysymykseen siitä, onko hän keskustellut jo isänsä kanssa.

Charles vieraili myös prinssi Philipin luona sairaalassa helmi-maaliskuun taitteessa eli juuri ennen sydänoperaatiota. Visiitti kesti noin puoli tuntia ja brittilehdistön mukaan tulevan hallitsijan nähtiin ajaneen kotiinsa kyyneleet silmissään.

– Uskon, että herttua pyysi Walesin prinssiä käymään. Hän on 99-vuotias ja kärsii infektiosta. Minä kuitenkin uskon, että hän tulee astelemaan sairaalasta ulos omin jaloin ja palaa Windsoriin, vuosina 1988–2000 kuningatar Elisabetin lehdistövastaavana työskennellyt Dickie Arbiter arvioi Daily Mailille pari viikkoa sitten.

– Mutta hän tulee jonain päivänä poistumaan keskuudestamme ja hän varmasti sanoi Charlesille, että hän tulee jonain päivänä olemaan mies, joka johtaa perhettä, hän pohti puolestaan keskustelujen sisältöä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja