Harry ja Meghan eivät pääse rahakkaasta diilistään huolimatta kajoamaan Netflixin hittisarjan juonikuvioihin – näin pari reagoi ratkaisuun

9:15
The Crown -sarjan uuden kauden tapahtumat menivät tunteisiin - ovatko nämä kohua herättäneet käänteet faktaa vai fiktiota?

The Sun -lehden mukaan Netflix sivusi prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin kanssa sopimusta neuvotellessaan hittisarja The Crownia.

Netflixin kirkkaimpiin kruununjalokiviin kuuluva The Crown -sarja saa jatkoa vielä kahden tuotantokauden verran. Kuningatar Elisabetin valtakautta kuvaava draamasarja herätti marraskuussa ilmestyneillä neljännen tuotantokauden jaksoillaan hyvin voimakkaita tunteita, kun sarjassa kuvattiin prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan onnetonta avioliittoa.

Prinssi Charlesin uutisoitiin jo syksyllä 2019 – eli selvästi ennen viimeisimpiä ja kenties eniten kohua herättäneitä käänteitä – kieltäneen The Crown -sarjan tähtien osallistumisen samaan tilaisuuteen, jossa hän edusti saman vuoden huhtikuussa poikiensa prinssi Williamin ja prinssi Harryn kanssa.

Asiasta kertoneen Daily Mailin mukaan Charlesin henkilökunta oli ilmoittanut, ettei prinssiä nähdä tilaisuudessa, mikäli siellä on myös The Crown -sarjan näyttelijöitä.

Tämä huomioiden brittihovin jättäneiden prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin viime syksynä julkistettu rahakas sopimus Netflixin kanssa voikin kuulostaa hivenen yllättävältä.

The Sun -lehden tietojen mukaan Netflix kävi Sussexin herttuaparin kanssa keskustelua myös The Crownista, kun sopimuksesta neuvoteltiin.

Lähellä Netflixin sisäpiiriä oleva lähde kertoo lehdelle, ettei Kaliforniassa asustavalla herttuaparilla ole oikeutta puuttua sarjan sisältöön.

Lehden lähde kertoo, ettei asia kuitenkaan ollut Harrylle ja Meghanille kynnyskysymys, vaan neuvottelut olivat "suhteellisen helpot".

– Heitä kiinnostaa enemmän heidän omat visionsa ja ideansa kuin kaikki muu, mitä Netflix näyttää, lähde kertoo.

– The Crownista keskusteltiin, mutta palvelu pysyi tiukkana siitä, että sarjan sisältö pysyy tuotantoyhtiön ja sarjan luojan Peter Morganin hyppysissä, hän jatkaa.

– Herttua ja herttuatar eivät lähteneet riitelemään tästä, mikä voi joidenkin mielestä vaikuttaa kummalliselta ottaen huomioon sen, mitä seuraavilla tuotantokausilla nähdään.

Lähde viittaa viimeisellä kommentillaan prinsessa Dianan traagiseen kuolemaan vuonna 1997 sekä siihen, millaista prinssi Harryn ja prinssi Williamin elämä oli sen jälkeen.

Sarjassa sivutaan mahdollisesti myös prinssi Harryn nuoruusvuosien kasvukipuja ja mokailua, kuten juopottelua, pilven polttamista ja natsipukuun liittyvää kohua.

– Harrylla ei ole mahdollisuutta päästä kitkemään ristiriitaisia hetkiä pois Netflixin sarjasta, vaikka hänellä ja hänen vaimollaan on valtava sopimus, toteaa lähde ja korostaa jälleen, ettei asiasta riidelty.

Hovista on huhuttu, etteivät Harryn kuninkaalliset sukulaiset ole mielissään prinssin yhteistyöstä Netflixin kanssa. Lähteiden mukaan perheessä on ilmennyt vahvaa suuttumusta siitä, ettei Harry ole kommentoinut päätöstään lähteä yhteistyöhön suoratoistopalvelun kanssa, vaikka The Crownin tuoreimmalla tuotantokaudella kuvataan hyvin ikävään sävyyn hänen vanhempiensa epäonnistunutta avioliittoa. 

Viime syksynä uutisoitiin lisäksi, että Harryn ja Meghanin sopimukseen saattaa sisältyä prinsessa Dianasta kertova dokumentti. Mikäli dokumenttiprojekti toteutuu, odotettavissa on, että kitkat Harryn ja kuninkaallisen perheen – erityisesti prinssi Williamin suhteen – tulisivat lisääntymään merkittävästi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja