Prinssi Harry entistä vaikeammin puun ja kuoren välissä The Crownin takia – kuninkaallisten sukulaisten kerrotaan olevan raivoissaan

8:03
Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle?

Prinssi Harryn kuninkaallisen suvun kerrotaan olevan entistä enemmän nyreissään Harryn ja Meghanin Netflix-sopimuksesta The Crown -sarjan neljännen tuotantokauden takia. 

Prinssi Harry ja hänen puolisonsa herttuatar Meghan solmivat tänä vuonna rahakkaan sopimuksen suoratoistojätti Netflixin kanssa, joka on varsinkin hiljattain ollut kritiikin kohteena The Crown -sarjan neljännen tuotantokauden ilmestymisen jälkeen. The Crownin tuoreimmalla tuotantokaudella nimittäin esitetään Harryn ja hänen isoveljensä prinssi Williamin vanhempien prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan traagisen suhteen alku, surullinen kulku sekä syöksy kohti lopullisen tuhonsa alkua. Charlesia esittää sarjassa Josh O'Connor ja Dianaa Emma Corrin.

Dianan ja Charlesin avioliitto oli tiettävästi historiallisen onneton ja tässä valossa se myös vahvasti näytetään The Crown -sarjassa. Kriitikoiden mielipiteet tulkinnasta ovat jakautuneet: joidenkin mielestä The Crownin esitys Charlesin ja Dianan suhteesta on väritetty ja dramatisoitu, joidenkin mielestä kuvaus on todenmukainen. Joidenkin arvioiden mukaan Harry saattaa jopa olla samaa mieltä The Crownin tulkinnan kanssa. Sarjassa esitetään myös peittelemättä Dianan kamppailu bulimian kanssa ja Charlesin vuosikausia kestänyt syrjähyppy nykyisen vaimonsa Camilla Parker Bowlesin kanssa. 

Harry ja Meghan allekirjoittivat syksyllä sopimuksen, jonka mukaan he tulevat osallistumaan Netflixin dokumenttielokuvien sekä -sarjojen, elokuvien, käsikirjoitettujen televisiosarjojen sekä lastenohjelmien tuotantoon. Herttuaparin ensimmäisestä projektista Netflixin parissa ei vielä tiedetä. Sopimuksen on kerrottu olevan jopa yli 100 miljoonan dollarin arvoinen herttuaparille. 

Hovista huhutaan, etteivät Harryn kuninkaalliset sukulaiset ole olleet lainkaan innoissaan prinssin yhteistyöstä Netflixin kanssa. Lähteiden mukaan perheessä on ilmennyt myös vahvaa suuttumusta siitä, ettei Harry ole kommentoinut päätöstään lähteä yhteistyöhön suoratoistopalvelun kanssa, vaikka Netflixin tuottaman The Crownin tuoreimmalla tuotantokaudella keskitytään esittämään hänen vanhempiensa epäonnistuneen avioliiton onnettomimmat ja kamalimmat puolet. 

– Meghan ja Harry ovat ongelmissa sen takia, ettei Harry ole sanonut mitään siitä, millä tavalla hänen äitinsä ja isänsä on esitetty sarjassa, radiojuontaja Mike Graham kommentoi tilannetta hiljattain. 

Toisaalta kuninkaallisen perheen jäsenet ovat harvakseltaan esittäneet mielipiteitään tai kommentoineet vastaavia tilanteita. Netflixin The Crown on myös draamasarja, eikä dokumentti. Sarjassa on esitetty myös lukuisia tilanteita, jotka ovat sarjan tekijöiden tulkintaa tapahtuneesta.  

Aiemmin syksyllä uutisoitiin, että Harryn ja Meghanin sopimukseen saattaa sisältyä prinsessa Dianasta kertova dokumentti. Mikäli dokumenttiprojekti toteutuu, odotettavissa on että kitkat Harryn ja kuninkaallisen perheen – erityisesti prinssi Williamin suhteen – tulisivat lisääntymään merkittävästi. 

Harry ja Meghan vetäytyivät kuninkaallisesta elämästä ja velvollisuuksistaan keväällä 2020. Näin ollen he eivät enää "tee töitä" kuninkaallisina, vaan elävät elämäänsä kuninkaallisesta perheestä irrallaan Yhdysvalloissa, jonne he ovat nyt asettuneet vuoden ikäisen Archie-poikansa kanssa.

Palatsin lähteiden mukaan herttuaparin tekemistä kaupallisista sopimuksista olisi pitänyt yhä keskustella erikseen hovin kanssa senkin jälkeen, kun he jättivät hyvästit kuninkaalliselle elämälleen. Lähteiden mukaan Netflix-sopimuksen kanssa näin ei tehty.

Lähteet: Insider, Cafemom

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja