Harmittomaksi luultu isku silmään vei 3-vuotiaan tytön leikkauskierteeseen – tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu: "Aina on valoa tunnelin päässä"

1:07
5-vuotias sai riisua silmälapun viimeistä kertaa kahden vuoden jälkeen. Katso koskettava video!

Ihmeiden aika ei ole ohi, ainakaan jos kysytään 5-vuotiaalta Aliyah Arambulilta. Kun tyttö oli vasta 3-vuotias, hän satutti itsensä kuntoilukuminauhalla ja menetti näön oikeasta silmästä.

Aluksi Aliyahin äiti, Jessie Arambul luuli selvinneen tapauksesta pelkällä säikähdyksellä.

– Luulin todella, ettei se ollut iso juttu, Jessie Arambul sanoo.

Todellisuus alkoi kuitenkin pian paljastua koko perheelle. Aliyah Arambulille tehtiin seuraavan kahden vuoden aikana kolme leikkausta oikeaan silmään Oregonin yliopistollisessa sairaalassa.

– Tytön aivot lopettivat silmän kanssa kommunikoinnin, koska ne keskittyivät työstämään näköä pelkästään terveellä silmällä, äiti selittää.

Aliyah piti silmälappua terveessä silmässä useita kuukausia, jotta aivot parantaisivat oikean silmän näön.

Aliyah näkönsä takaisin ja pukeutui Wonder Womaniksi

Viimein kahden vuoden päästä tapahtuneesta Aliyah sai ottaa silmälapun pois kokonaan. Hänen oikea silmänsä oli parantunut. 

Perhe halusi järjestää tytölle näön parantumisen kunniaksi jotain erikoista.

– Kysyin lapseltani, ketä hahmoa hän haluaisi esittää valokuvauksessa. Hän rakastaa supersankareita, joten valitsimme Wonder Womanin. Hänen lempivärinsä on pinkki, joten hankimme vaaleanpunaisen Wonder Woman -asun, äiti kertoo.

Nyt 5-vuotias Aliyah kertoo valokuvauksen tehneen hänet iloiseksi ja haluaa kannustaa muita lapsia silmäongelmien kanssa.

Myös äiti Jessie Arambul kannustaa näkövammaisten lasten vanhempia eteenpäin. Hän painottaa, että maailmassa on aina joku, joka ymmärtää.

– Ette ole asian kanssa yksin. Aina on valoa tunnelin päässä, Arambul sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja