Mainos

Hapsottavat hiukset häiritsivät — koulu korjaili oppilaiden luokkakuvia

Australiassa Melbournessa Our lady of Sion koulun oppilaat ja näiden perheet ovat närkästyneet koulun muunneltua oppilaiden luokkakuvia.

Kuuden tytön kuvia oli käsitelty niin, että niissä oli esimerkiksi muuteltu kampauksia korvien ja korvakorujen piilottamiseksi, kertoo The Melbourne Age.

Erään oppilaan äidin mukaan tämän tytär ei enää käsittelyn jälkeen näyttänyt lainkaan itseltään.

– Tyttäreni kysyi, että mikä minussa on vikana? Miksi heidän täytyi tehdä niin? Tämä lähettää väärän viestin näille tytöille. Heidän itseluottamuksensa ei ole paras mahdollinen tuossa iässä, äiti Mary toteaa The Melbourne Agen haastattelussa.

Koulun mukaan kuvien käsittelyssä oli kyse väärinkäsityksestä. Kuvat käsitellyt yhtiö väitää kuitenkin, että koulu nimenomaan pyysi kuvien muuttamista.

Yhtiön edustaja Peter Gillahan kertoo, että koulu oli palauttanut joitakin kuvia ja lähettänyt maaliskuun 10. päivä yhtiölle sähköpostiviestin. Viestissä todettiin:

–Olemme tarkastaneet joitakin yksittäisiä kuvia ja haluaisimme, että joitakin niistä korjattaisiin Photoshopilla (jos mahdollista/suotavaa). Suurin ongelma näissä kuvissa on hapsottavat ja roikkuvat hiukset. Haluaisimme, että hiukset ovat selvästi sidottu kiinni.

Gillahanin mukaan yhtiö ei tiennyt, että kuvien käsittelyä ei ollut hyväksytetty oppilailla.

– Esitämme syvimmät pahoittelumme ja anteeksipyyntömme näille oppilaille ja heidän perheilleen. Yhtiömme periaatteisiin kuuluu, että kuvia ei käsitellä ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Koulun toimintaa tapauksessa yhtiö paheksuu.

– Olemme pettyneitä siihen, että koulu kiistää asian, eikä ota vastuusta muutospyynnöistä, Gillihan toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.