Häntäpään Inter lisäsi HJK:n tuskaviikkoa

Helsingin Jalkapalloklubi kärsi toisen peräkkäisen tappionsa miesten jalkapalloliigassa, kun turkulainen Inter nappasi HJK:sta 3-2-kotivoiton.

Yli kuukauden kotikentällään ilman maaleja pelannut Turun Inter pesi komeasti kasvonsa HJK:ta vastaan miesten jalkapalloliigassa. Njazi Kuqin kahden maalin turvin Inter voitti 3-2 ja taistelee sinnikkäästi suorasta säilymisestä jalkapalloliigassa.

Ensimmäisellä puoliajalla HJK oli pahasti alakynnessä. Se ei saanut yhtään laukausta kohti Interin maalia. Toisella puoliajalla HJK pelasi jo rohkeammin, mutta Akseli Pelvaksen tekemät maalit olivat lopulta laiha lohtu.

- Teimme ensimmäisellä puoliajalla kaikki asiat kuten sovittiinkin. Teimme hyökkäyspäässä paljon hyvin asioita. Olen koko ajan uskonut, että tämä joukkue pystyy voittamaan, jutteli Interin valmentaja Shefki Kuqi erittäin rauhallisena.

- On vaikea nousta, kun palloja menee omiin. Me hävisimme liikaa kaksinkamppailuja, harmitteli HJK:n Sebastian Sorsa.

IFK Mariehamnilla pisteen perässä

'Maanantaina HJK oli hävinnyt kotonaan FC Lahdelle peräti 1-4. HJK jakaa sarjakärjessä, mutta sillä on kaksi ottelua enemmän pelattuna kuin toisena olevalla IFK Mariehamnilla. Maarianhaminalaiset ovat jääneet HJK:sta pisteen.

Interille voitto oli tärkeä sarjan häntäpäässä, sillä joukkue yrittää välttää karsintoihin joutumisen. Se ei kuitenkaan saanut revittyä eroa pahimpaan kilpailijaansa eli Helsingin IFK:hon, joka nappasi 3-1-kotivoiton PS Kemistä. Interin ykköstykki oli jälleen Njazi Kuqi, joka viimeisteli kahdesti.

RoPS voitti kotonaan sarjajumbo PK-35 Vantaan 1-0. Vantaalaisten sarjasta putoaminen saattaa varmistua seuraavalla kierroksella.

Perjantain kaksi muuta peliä päättyivät tasan: Ilves-VPS 0-0 ja FC Lahti-KuPS 1-1.