HJK:lle todella kummallinen maali – mestaruusjahti hyvässä vireessä

Helsingin Jalkapalloklubi vankisti otettaan miesten jalkapalloliigan kärkipaikasta, kun töölöläisisännät nurjersivat mestaruussarjan avausottelussaan Interin 2–0.

HJK pääsi miesylivoimalle toisen puoliajan alussa Inter-kapteeni Tommi Jyryn kahden pikaisen varoituksen myötä. Elokuussa Ranskan kakkostasolta Suomeen saapunut Hassane Bande avasi maalitilinsä HJK:n paidassa 72. minuutilla erikoisella tavalla, kun Interin Nikko Boxallin purkupallo kimposi burkinalaishyökkääjän kautta tyhjään Inter-maaliin. Tovin kuluttua Bojan Radulovic tuplasi kotijoukkueen johdon.

HJK johtaa liigaa neljän pisteen erolla KuPSiin, joka kohtaa kymmenen pelin voittoputkessa seilaavan VPS:n sunnuntaina. Inter jatkaa kuudentena.

Honka nousi liigan kolmossijalle ohi surkeassa vireessä olevan SJK:n, kun joukkue haki Seinäjoelta 2–1-voiton. SJK oli vielä heinäkuun lopulla liigan kärjessä, mutta seitsemästä viime ottelustaan se on hävinnyt peräti kuusi. Hongan saksalaisvahvistukset Florian Baak ja Johannes Wurtz kunnostautuivat maalinteossa.

Haastajasarjassa liigan jumbosijalla olevan IFK Mariehamnin tilanne synkkeni, kun joukkue hävisi AC Oululle vieraissa 2–3. IFK:n ero karsijan paikalla olevaan KTP:hen on viisi pistettä, ja otteluita sillä on jäljellä enää neljä.