HJK sai rumaa shokkihoitoa Veikkausliigassa – Mika Lehkosuolta selitys

Turun Inter möyhensi jalkapalloliigassa kotonaan HJK:n 4–1.

HJK aloitti vierasottelun räväkästi ja teki avausosuman jo ensimmäisellä minuutilla, kun nigerialainen Elderson laukoi pallon turkulaisten maaliin. Inter toipui kuitenkin helsinkiläisten salama-alusta nopeasti.

Timo Furuholm onnistui kahdesti avausjaksolla, ja toisen jakson alussa Juuso Hämäläinen lisäsi Interin johtoa. Päätösluvut sinetöi vaihdosta tullut Daniel Kamy loistavasta Mika Ojalan syötöstä.

–  Vihdoinkin pelimme kulki suunnitelmamme mukaan, iloitsi Interin päävalmentaja Jose Riveiro.

–  Alku ei ollut hyvä, mutta toisella jaksolla pelimme pysyi hyvin kontrollissa.

Inter pääsi pelaamaan koko toisen jakson yhden miehen ylivoimalla, kun HJK:n Faith Obilor sai avausjakson lopulla suoran punaisen kortin.

–  Tunteet kävivät joillakin pelaajilla vähän liian kuumina, ja siksi toinen jakso oli meille vaikea, kommentoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

HJK:n voitoton putki liigassa venyi neljään peliin. Edellinen liigatappio sillä oli viime vuoden kesäkuulta, ja yhtä ruman liigatappion HJK koki viimeksi syyskuussa 2016. Kummassakin tapauksessa HJK:n voitti FC Lahti. HJK:n tappion myötä liigan ainoa tappioton joukkue on sarjakärki Ilves.

Illan toisessa liigapelissä HIFK kaatoi kotonaan Hongan 2–0. Sarjanousija HIFK:n kauden avausvoitto rakentui Joel Mattssonin ja Jakob Dunsbyn maaleilla. Liiga jatkuu huomenna otteluilla FC Lahti–VPS ja SJK–KPV.