Hannu perusti perheen, mutta eli koko ajan kaapissa – houkuttelee nyt sateenkaarituristeja Suomeen, jossa he voivat olla rehellisesti omia itsejään

Mitkä ovat Suomen markkinaedut matkailumaana seksuaalivähemmistöjen näkökulmasta? 7:23
Hannu Medina kertoo videolla, mikä kiinnostaa seksuaalivähemmistöjä Suomessa matkailumaana.

Vuosikymmeniä kaapissa elänyt Hannu Medina päätti lopulta olla oma itsensä ja houkuttelee nykyään sateenkaarituristeja Suomeen, jotta nämäkin voisivat olla sitä.

Yli 40 vuoden ajan Medina salasi tunteensa ja ajatuksensa kiinnostuksestaan miehiä kohtaan. Sinä aikana hän ehti perustaa perheen ja saada kolme lasta. Lopulta hän kuitenkin uskalsi olla oma itsensä. Medina muistuttaa, että kasvaessaan 70-luvulla homoutta pidettiin vielä sairautena, eikä siitä puhuttu. Siksi ihmisen oli tuollon myös vaikea olla oma itsensä, kun käytännössä oli vain yhdenlainen miehen malli.

Kaapista tulosta johtuvat eroprosessi oli kivulias niin Medinalle kuin muillekin osapuolille, mutta hän uskoo ajan parantavan haavat. Välit lapsiin ovat hänen mukaansa erinomaiset, ja nämä nauttivat täysin ”gay-isästään”.

Suomen asenneilmapiirissä vielä avattavaa

Nykyään Medinan toimialaa on sateenkaarimatkailu. Suurin osa maailman seksuaalivähemmistöistä elää kaapissa tai ei voi asenteiden vuoksi ilmaista itseään muuten täysin vapaasti. Siksi he etsivätkin matkailukohteita, joissa voivat olla rehellisesti omia itsejään.

Turvallisena maana Suomella on hyvät mahdollisuudet tällä saralla, Medina kertoo. Hänen mukaansa asenneilmapiirissä on kuitenkin vielä kehitettävää. Pride-lippuja näkee katukuvassa lähinnä Pride-viikolla, ja hänen mukaansa hänkin miettii yhä aviomiehensä kanssa sitä, voiko kävellä julkisilla paikoilla käsi kädessä.

– Asenneilmapiiri ei ole vielä niin avoin, hän pohtii.

Matkailijoita Yhdysvalloista, Britanniasta ja Saksasta

Muuten Suomelta löytyvät hänen mukaansa matkailuvaltit tarvittavat matkailuvaltit, ja sateenkaarimatkailijoita kiinnostavatkin muiden matkailijaryhmien tapaan esimerkiksi suomalainen luonto.

– Meillä on kaikki palikat, mutta markkinointi pitäisi tehdä, hän toteaa.

Toistaiseksi suurimpia Suomen sateenkaarimatkailijoiden lähtömaita ovat Yhdysvallat, Britannia ja Saksa. Tätä selittää Medinan mukaan se, että näissä kaikissa on pitkä sateenkaarimatkailun kulttuuri, ja niissä on sateenkaarimatkailuun keskittyneitä matkanjärjestäjiä.

Lue myös:

    Uusimmat