Mainos

Hannu Lintu on uusi RSO:n ylikapellimestari

Radion sinfoniaorkesterin RSO:n uudeksi ylikapellimestariksi on valittu Hannu Lintu. Hän aloittaa tehtävässä vuonna 2013.

RSO:n mukaan sopimus on kolmivuotinen, ja siihen sisältyy kahden vuoden jatkomahdollisuus. Ennen varsinaisen ylikapellimestaripestin alkamista Lintu toimii RSO:n päävierailijana kaudella 2012-2013. Hän toimii tällä hetkellä Tampere Filharmonian ylikapellimestarina.

- Olen ylpeä voidessani seurata ylikapellimestarina niitä merkittäviä suomalaisia orkesterinjohtajia, jotka ovat osallistuneet tämän mainion orkesterin rakentamiseen, Lintu sanoo.

RSO:n intendentin Tuula Sarotien mukaan Lintu valittiin tehtävään, koska hän on loistava kapellimestari ja hänen ohjelmistoprofiilinsa sopii hyvin Yleisradion kulttuuritehtävään.

RSO on etsinyt uutta ylikapellimestaria viime kuukaudet Sakari Oramon kerrottua jättävänsä paikkansa keväällä 2012. RSO:n mukaan Oramo ja kunniakapellimestari Jukka-Pekka Saraste jatkavat tiivistä yhteistyötä orkesterin kanssa myös Linnun ylikapellimestarikaudella.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.